Direct door naar content
'Boks' zonder handen afbeelding nieuwsbericht

'Boks' zonder handen

04 september 2019

Hoe mooi is het als je jouw idool ontmoet die dezelfde beperking heeft als jij? Dat overkwam de 1-jarige Joseph Tidd. Hij ontmoette zijn heldin, Orlando Pride-voetbalster Carson Pickett. Ze gaven elkaar na afloop van een wedstrijd van Orlando Pride een ‘boks’. Van dat tafereel is een foto gemaakt en die is inmiddels viraal gegaan. De hele wereld lijkt ontroerd door de foto van de Amerikaanse peuter met één arm en de voetbalster met dezelfde aandoening. 

Ze hebben veel gemeen, peuter Joseph en voetbalster Pickett: ze houden van voetbal, zijn atletisch en missen beide een gedeelte van de linkerarm door een aangeboren afwijking. De inmiddels beroemde ‘boks’ vond plaats tijdens een thuiswedstrijd van Orlando Pride, waar Pickett speelt. 

“Dezelfde armen”
De 25-jarige Amerikaanse hoorde de familie van Joseph juichen en ging na het laatste fluitsignaal meteen naar het vak waar de peuter met zijn ouders zat. “Het duurde even voordat hij het realiseerde, maar toen moest hij lachen: ‘Wow, we hebben dezelfde armen’. Je zag dat het hem raakte en sindsdien zijn de twee beste vrienden”, vertelt moeder Colleen Tidd in gesprek met The Washington Post.

Sindsdien zijn de twee beste vrienden.

Verstoppertje
De twee waren een half uur na de wedstrijd nog steeds samen aan het spelen. Ze speelden verstoppertje door hun t-shirtmouwen over hun armen te doen. Terwijl Joseph en Pickett zich vermaakten, praatte de vader van Joseph met de ouders van Pickett over het opvoeden van een kind met één arm. In het begin was Joseph wel wat onzeker als andere kinderen zijn beperking zagen, maar inmiddels heeft hij er een eigen draai aan gegeven. Moeder Colleen vertelt: “Ik weet niet hoe hij dit verhaal heeft bedacht, maar hij vertelt nu dat hij zijn eigen hand eraf gebeten heeft.”

Joseph heeft inmiddels ook een eigen Instagram-account. Hierin houdt de peuter al zijn nieuwe ontmoetingen bij met andere mensen met één hand. “Het account laat zien dat hij misschien uniek is, maar ook dat hij niet anders is dan anderen. Hij redt het wel”, zegt zijn trotse moeder. 

Foto: Instagram / tiddbitt_outta_hand 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: