Direct door naar content
N.E.C. Maatschappelijk presenteert eigen Parateam afbeelding nieuwsbericht

N.E.C. Maatschappelijk presenteert eigen Parateam

26 augustus 2019

N.E.C. Maatschappelijk heeft op 26 augustus haar eigen Parateam aan het publiek gepresenteerd. In het Goffertstadion werd het team, middels een perspresentatie, voorgesteld. Het Parateam is tot stand gekomen door een samenwerking tussen N.E.C., Uniek Sporten en St. Maartenskliniek.

De afgelopen jaren heeft het sportaanbod voor mensen met een beperking in het Rijk van Nijmegen een boost gekregen. In de praktijk zien we dat sport- en beweegdeelname van specifieke groepen, zoals mensen met een lichamelijke beperking achter blijven, wat maakt dat we de komende periode extra aandacht gaan besteden aan deze doelgroep. Vanuit deze gedachtegang én de wens om vernieuwend aanbod te creëren in het Rijk van Nijmegen, is het initiatief ontstaan om een N.E.C. Parateam op te starten.

Luc te Riele, Manager N.E.C. Maatschappelijk, over het Parateam: ‘’Dit initiatief is innovatief en bevestigt de kracht van het samenwerken. Het N.E.C. Parateam moet hét voorbeeld zijn dat iedereen kan sporten. Het is mooi dat we deze mensen een veilige omgeving kunnen bieden waar ze kunnen sporten.”

Samenwerking

Het N.E.C. Parateam is een initiatief van N.E.C., Uniek Sporten en de Sint Maartenskliniek. De trainingen worden verzorgd door professionele trainers van stichting Koprol. De betrokken partijen bieden een wekelijks programma aan dat een grote mate van diversiteit aan sport en beweegactiviteiten kent.

Programma

Het Parateam start met een beweegmodule fit en vitaal van zes tot acht weken gericht op bewegen en een actievere leefstijl voor mensen met een amputatie. Deze start de komende maand. Na deze module wordt deze actievere leefstijl gedurende het seizoen 2019/2020 voortgezet bij het N.E.C. Parateam, waar het Goffertstadion dient als uitvalsbasis.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: