Direct door naar content
Zwemmen met dolfijnen in het zwembad afbeelding nieuwsbericht

Zwemmen met dolfijnen in het zwembad

18 september 2019

Zwemmen met dolfijnen is een bijzondere ervaring. Door het ontspannende gevoel wat je van deze zeezoogdieren krijgt, wordt het ook vaak gebruikt als therapie voor mensen met een beperking. Daar zit een nadeel aan: het zwemmen met dolfijnen op bijvoorbeeld Curaçao is erg duur. Een Nederlands initiatief heeft daar een slimme oplossing voor bedacht: met behulp van een VR-bril kun je in het zwembad met de dolfijnen meezwemmen. 

Virtual Reality wordt al op heel veel manieren gebruikt en door de komst van waterdichte VR-brillen ook steeds vaker in het zwembad. Daardoor kun je terwijl je gewoon in een vierkante bak water ligt door je bril een hele andere onderwaterwereld zien. Misschien kun je daar zo niet zo veel bij voorstellen, maar het is echt alsof je in de zee zwemt tussen de dolfijnen. 

Therapie
Wil je een voorproefje krijgen van die bijzondere ervaring? Kijk dan deze VR-video en je zal al merken hoe rustgevend dat kan aanvoelen. Niet zo gek dat dit al volop wordt gebruikt als therapie voor kinderen en volwassenen met autisme, verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Het zorgt behalve voor een relaxed gevoel namelijk ook voor een vermindering van angst en pijn. 

Rustiger
Wereldwijd wordt al op 500 locaties met behulp van deze virtual reality techniek met dolfijnen gezwommen. In Nederland werkt zorggroep ’s Heerenloop in Ermelo er bijvoorbeeld al mee. Voor Dion met autisme en Gille de la Tourette is het zwemmen met de VR-bril een uitkomst. Het tv-programma 1Vandaag vroeg Dion wat hij onderwater allemaal zag door zijn bril: “Ik zie dolfijnen, mensen die met de dolfijnen zwemmen. Je echt alles: het rif echt alles. Super mooi allemaal. Het is echt fantastisch. Het maakt mij rustiger en ik vind dit vele malen leuker dan dat je op een stoel zit en rondjes moet draaien om het beeld te kunnen zien.”

Bekijk hier het hele item met Dion terug: 

Foto: thedolphinswimclub.com 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: