Direct door naar content
Autismemarkt Lingewaard afbeelding nieuwsbericht

Autismemarkt Lingewaard

02 september 2019

Op woensdagavond 18 september wordt voor de tweede keer de Lingewaardse Autismemarkt georganiseerd in Bemmel. Ouders, verzorgers, verwijzers en betrokkenen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme zijn van 19.00 tot 21.00 uur van harte welkom in de Cuperstraat 9 bij Stichting Welzijn Lingewaard.

Naast informatie over het opvoeden, ondersteunen en begeleiden bij autisme is er ook informatie over sporten, studiekeuzes, werk, wonen en vrijetijdsbesteding. Speciale aandacht, middels workshops, is er voor de methodiek ‘Brain Blocks’. Een manier om door middel van ‘beelden’ en blokjes inzicht te krijgen in ervaringen in het brein. Hierdoor ontstaat er ruimte om te reflecteren en denk- en gedragspatronen te veranderen. Een handig hulpmiddel om elkaar onderling beter te begrijpen.

De avond zal ingeleid worden door Inez Ronk, 22 jaar, beginnend autismecoach en ervaringsdeskundige. Een greep uit de genodigde organisaties: MEE, Bureau Backpackerz,  Kasteelsche Hof, ABC Bemmel, ABO ondersteuning, Krekel Autisme coaching, Essentie- Coaching & Begeleiding, Autisme Informatiecentrum, TriUnity, Uniek Sporten, SWL Gezinsondersteuning Plus, Circusschool Stoffel, De Groote Locht, WMO en Jeugdconsulent gemeente Lingewaard, Rijnstad maatschappelijk werk, Clubavond ASS voor jongeren met verstandelijke beperking, Oudergroep ASS, Specialistische Oppas Centrale SOC, Het Land van Zin en Zijn, Autinoom prikkelarm wonen, Kluppluz en Auti24.

Autisme informatiemarkt

Datum: Woensdag 18 september van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie: SWL, Cuperstraat 9 Bemmel

Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk maar wel wenselijk. Dit kan via het SWL Meldpunt, tel: 088 255 2555 of email: meldpunt@swlingewaard.nl o.v.v. naam, aantal personen en ‘Autismemarkt’.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid