Direct door naar content
25 september: kennismaken met Nordic Walking afbeelding nieuwsbericht

25 september: kennismaken met Nordic Walking

03 september 2019

Woensdag 25 september om 11:15 kun je deelnemen aan een kennismakingsles Nordic Walking in aangepast tempo in Hilversum. Nordic Walking is een sport die voor bijna iedereen geschikt is omdat het op verschillende belastbaarheid niveaus beoefend kan worden.

Heb je last van een slechte conditie, oudere leeftijd, overgewicht, chronische aandoening zoals bijv. reumatische gewrichtsklachten, copd, diabetes, beginnende parkinson en MS, herstel na blessure of ziekte? Dan is Nordic Walking op aangepast tempo wellicht een goede bewegingsactiviteit voor jou. Check altijd eerste even bij jouw arts als je twijfelt. 

De kennismakingsles is bedoeld voor deelnemers die op een rustig tempo willen proberen of Nordic Walking een geschikte bewegingsactiviteit voor hen is. Een les duurt 60 min. waarin lopen wordt afgewisseld met instructie (= rust) en eenvoudige spierversterkende oefeningen.

Mocht er na de les voldoende belangstelling zijn dan is het mogelijk om deel te nemen aan een serie van 10 lessen, waarin je o.a de juiste techniek aanleert. Nordic Walking is een buitensport die het gehele jaar beoefend kan worden, met de juiste kleding aangepast aan het weer.

De lessen worden gegeven door Riet van Engelen, gediplomeerd sportdocent, INWA Nordic Walking trainer en MBVO docent, met vele jaren ervaring in het les geven aan ouderen en deelnemers met een chronische aandoening.

Het vertrekpunt is Wijkcentrum De Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, Hilversum.
De kosten van de kennismakingsles  bedragen € 5,- incl. gebruik wandelpoles en consumptie
Wil je eventueel daarna verder met lessen volgen, dan kost dat € 45,- voor 10 lessen.

Meer informatie en/of aanmelden?
Neem contact op met Alexandra Ochsendorf, regiocoördinator Aangepast Sporten ’t Gooi.

T: 06-11421327
E: aochsendorf@teamsportservice.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: