Direct door naar content
Racerunning nu ook in Utrecht! afbeelding nieuwsbericht

Racerunning nu ook in Utrecht!

11 september 2019

Vanaf 11 september de start van RaceRunning in Utrecht.

In Utrecht op Atletiekbaan Maarschalkerweerd staat RaceRunning nu echt als vast sportonderdeel op de trainingsagenda! Vanaf 11 september kunnen atleten elke woensdag avond van 18-19 uur komen trainen!

Gediplomeerde trainers, stagiaires en begeleiders staan vanaf 18 uur klaar op de baan.

Racerunning is een atletische discipline voor gehandicapte sporters of 'racerunners'. Atleten gebruiken een RaceRunner, een soort driewielloopfiets, met een zadel, lichaamsondersteuning en vooral, geen pedalen.

Veel mensen met een (ernstige) motorische beperking die in het dagelijks leven veelal gebruik maken van een loopmiddel of rolstoelgebonden zijn, kunnen zich met de RaceRunner voortbewegen door te lopen of te rennen.

Veel kinderen blijken het snel op te pakken en “racen” over de atletiekbaan.

Zowel NOC*NSF als de Atletiekunie spreken over een “booming sport”.

Atleten rennen over afstanden die vergelijkbaar zijn met andere baan- en wegdisciplines; 100, 200, 400, 800 meter evenals 10 kilometer, halve en volledige marathons.

Op de Paralympische Spelen in Tokyo (2020) staat RaceRunning voor het eerst op het programma, maar zover zijn wij nog niet.

Wij hebben een aantal RaceRunners in bruikleen gekregen en kunnen de eerste 4x gratis training aanbieden voor iedereen die kennis wil maken met deze unieke sport.

Kijk ook eens op FB (Racerunning Utrecht), bij RaceRunning Nederland, of via de atletiekunie voor meer informatie over deze nieuwe tak van sport.

 

Heb je interesse en wil je graag meedoen? Bekijk dan de flyer en meld je aan!

Trek een paar makkelijke schoenen aan, neem een fietshelm mee, een wielrenbroekje zit lekker (maar hoeft niet).

Of kom gewoon langs om te kijken.

 

 

Namens de 3 Utrechtse Atletiekverenigingen

Hellas, U-Track, Phoenix

Helma Goedings

0622260372

racerunning@U-Track.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: