Direct door naar content
Het surfproject bestaat 5 jaar! afbeelding nieuwsbericht

Het surfproject bestaat 5 jaar!

11 september 2019

Het Surf Project geeft surfles aan kinderen met Down, autisme en ADHD. Het surfen heeft een positief effect op de ontwikkeling van de kinderen en geeft het zelfvertrouwen een enorme boost. Het Surf Project wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers en bestaat nu dus al 5 jaar!

De lessen zijn aangepast aan de doelgroep. De kids worden ingedeeld in kleine, overzichtelijke teams en krijgen les van gecertificeerde instructeurs. Daarnaast worden ze in en om het water één op één begeleid door professionele vrijwilligers. Zij doen niks liever dan het delen van hun passie met de kids. Het Surf Project doet, in samenwerking met een team van psychiaters en psychologen, onderzoek naar het effect van surfen. Het is ontroerend om te zien dat er na drie lessen al een verschil te zien is bij de kinderen. Het surfen heeft invloed op de interactie binnen het hele gezin. Vaders, moeders, opa’s en oma’s staan op het strand te juichen van trots. Op deze manier nemen de kinderen het opgebouwde zelfvertrouwen mee tijdens hun dagelijks leven.

Kijk voor meer informatie op de website van het Surfproject of volg de facebook of instagram!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: