Direct door naar content
Zo vind je jouw unieke sport!  afbeelding nieuwsbericht

Zo vind je jouw unieke sport!

17 september 2019

Van 20 september tot en met 29 september staat Nederland én Uniek Sporten in het teken van de Nationale Sportweek. Dit is voor jou de ideale gelegenheid om jouw unieke sport te vinden. We geven je drie tips om je helpen bij die zoektocht. 

1. Uitproberen
Tijdens de Nationale Sportweek (20 t/m 29 september) zetten allerlei sportclubs in Nederland de deuren wagenwijd open. Dat is mooi voor jou, want als je nog niet helemaal weet wat voor sport bij jou past, is het een goed idee om vooral veel uit te proberen. 

2. Sportzoeker
Ken je de Uniek Sporten Sportzoeker al? Dat is een heel handig hulpmiddel om je te helpen om jouw sport te vinden. Je kan de Sportzoeker gebruiken als je al weet welke sport je wil gaan doen, maar je kan ook met een aantal vragen tot een keuze komen. Wil jij bijvoorbeeld een binnen of buitensport doen? Wil je een balsport doen of juist iets met water? Door de vragen van de Sportkeuze hulp te doorlopen kom je vanzelf op jouw ideale sport uit. En dan kun je het gelijk gaan proberen natuurlijk! 

3. Sportadvies 
Je kunt ook de hulp inschakelen van de adviseurs van een van de Sportloketten in Nederland. De sport- en beweegconsulenten daar weten precies wat voor sporten geschikt zijn met jouw handicap. In een gesprek kijken jullie dan ook samen naar de mogelijkheden die je hebt met sport. Meer info vind je hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: