Direct door naar content
Let’s #BeActive in heel Europa! afbeelding nieuwsbericht

Let’s #BeActive in heel Europa!

23 september 2019

Niet alleen in Nederland vieren we de Nationale Sportweek, in heel Europa wordt in deze week de sport gevierd. Van 23 tot 30 september is het namelijk ook de Europese Week van de Sport. Deze week heeft, net als de NOC*NSF Nationale Sportweek, als doel om meer mensen te laten sporten en bewegen in Europa, ook mensen met een beperking. Want wist je dat 59 procent van de Europeanen zelden of nooit sport of beweegt? #BeActive is een oproep aan alle Europeanen, dus ook aan jou!

Meer beweging in dagelijks leven
België, Denemarken, Duitsland en nog 29 andere landen nemen in de Europese Week van de Sport initiatieven om iedereen aan het sporten en bewegen te krijgen, ongeacht leeftijd, achtergrond of conditie. Daarnaast worden er mogelijkheden gecreëerd waardoor je ook in je dagelijkse leven meer kunt bewegen. De week is opgedeeld in vier focuspunten: onderwijsomgeving, werkplek, buitenshuis en sportclubs/fitnesscentra. Dat zijn de belangrijkste plekken waar je je gewoonten kunt verbeteren en meer zou kunnen bewegen. 

Negatieve gevolgen
De deelname aan sport en lichaamsbeweging stagneert en neemt in sommige EU-lidstaten zelfs af. Het gevolg daarvan is niet alleen dat de gezondheid en het welzijn van mensen eronder lijden, maar ook onze samenleving en economie. De uitgaven voor de gezondheidszorg worden hoger, er is een verlies aan productiviteit en een verminderde inzetbaarheid op de werkvloer. En dat zijn nog slechts enkele van de negatieve gevolgen. 

Deze week is een initiatief van de Europese Commissie. Samen inspireren we Europa om meer te bewegen. Let’s #BeActive. Bekijk ook deze leuke animatie van de Europese Week van de Sport met een hoofdrol voor iemand met een prothese:

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Para Ice Hockey kan ook zonder ijs!

Leuke sporten in een elektrische rolstoel

Laat je raken door rolstoelschermen!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×