Direct door naar content
Wandelt u gezellig mee met de slechtzienden en blinden van Slow Sports Oosterbeek? afbeelding nieuwsbericht

Wandelt u gezellig mee met de slechtzienden en blinden van Slow Sports Oosterbeek?

23 september 2019

Iedere woensdag ochtend staan een tiental mensen met een visuele beperking in de hal van zorginstelling het Schild te wachten op hun buddy. Het is even rumoerig, sommige tweetallen maken kennis met elkaar omdat ze voor het eerst samen wandelen, anderen hebben elkaar al lange tijd niet gesproken en delen verhalen over de vakantie. Om 10.45 geeft wandelcoach Jenneke Rademaker een seintje en komt er beweging in de groep. De buddy’s begeleiden hun maatje naar buiten en de wandeling start.

In het zonnetje wandelen,
Het is deze ochtend perfect weer om een wandeling te maken in de mooie omgeving van Wolfheze. Voor de mensen die met Jenneke meewandelen is dat niet vanzelfsprekend. Zij hebben allen een visuele beperking, ze zijn dus slechtziend of volledig blind. Hierdoor lopen zij niet zo makkelijk even een blokje om met het mooie weer. Sinds februari 2019 brengt Slow Sport Oosterbeek daar gelukkig verandering in. Zij wandelen een uur door de bossen van Wolfheze waarbij er veel wordt geklets en gelachen door de tweetallen. Na 10 minuten roept Jenneke iedereen bij elkaar. De wandelaars staan in een kring en er worden verschillende oefeningen gedaan om kracht, balans, lenigheid en conditie te verbeteren. Na 5 minuten worden de blindenstokken weer gepakt en wandelen de tweetallen weer verder.

Met je buddy,
Af en toe moet een buddy aangeven dat er een grote tak op de grond ligt of wordt er om een paaltje heen begeleidt. De buddy’s zijn heel belangrijk, geeft ook Jenneke aan. Zonder buddy’s kunnen ze niet met zo’n grote groep lopen, één op één begeleiding is nodig met het wandelen. De meeste buddy’s lopen mee voor de slechtzienden en blinden, maar ook voor zichzelf. Zo heeft één van de buddy’s zelf ook lichamelijke klachten, ze wilde graag meer bewegen maar wilde ook wat betekenen voor de mensen uit de gemeente. Wandelen bij Slow Sports is dus voor haar eigen gezondheid, maar ook voor haar wandelmaatje de perfecte oplossing. Een ander tweetal is samen naar de les gekomen. Meneer en mevrouw zijn getrouwd en mevrouw heeft een visuele beperking. Ze vinden het heerlijk om elke woensdagochtend samen te wandelen, oefeningen te doen en met de anderen te kletsen.

En een gezellige afsluiter!
Dat sporten ook heel gezellig is, bewijst Slow Sports maar weer. Aan het einde van de wandeling neemt iedereen plaats op de banken bij de ingang van het Schild en wordt de koffie en thee erbij gepakt. Vandaag inclusief een bak kersen waar de deelnemers van smullen. Kortom, wandelen, oefeningen doen en gezellig samen zijn op de woensdag ochtend. Wie wil dat nu niet?

Ook meedoen?
Heb je ook een visuele beperking en wil je op de woensdag ochtend wat meer bewegen? Meld je dan nu aan! Daarnaast is Slow Sport Oosterbeek ook altijd op zoek naar nieuwe buddy’s. Des te meer buddy’s, des te meer mensen met een visuele beperking ze kunnen laten wandelen. Wil je dus ook wat betekenen voor deze doelgroep? Heb je zin om een lekker stuk te wandelen op de woensdagochtend? Meld je dan aan bij Jenneke Rademaker via info@leefstijlzaken.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: