Direct door naar content
Lachen om beperkingen kan geen kwaad  afbeelding nieuwsbericht

Lachen om beperkingen kan geen kwaad

19 september 2019

Cabaretier Philippe Geubels gelooft niet in taboes. Volgens hem moet je over alles en iedereen een grap kunnen maken. En dus ook over beperkingen. In het RTL4-programma ‘Taboe’ besluit hij daarom te kijken hoe hard zijn humor echt is. 

“Waar mag je tegenwoordig nog grappen over maken?” dat is de vraag die Philippe Geubels probeert te beantwoorden in het programma. Hij trekt op met mensen met een andere huidskleur, homoseksuelen, lesbiennes of biseksuelen en mensen met een fysieke beperking.

Grenzen aan de grap 
In de eerste aflevering, die op 31 augustus werd uitgezonden, nam hij fysieke beperkingen onder de loep. Hij deed dat samen met vier gasten die een lichamelijke beperking hebben. Om die vraag te beantwoorden zoekt hij de grenzen van de grap op en daarbij richt hij zich wekelijks op een minderheidsgroep waar je eigenlijk niet mee mag spotten. 

Fysieke beperking
Of je nu een handicap hebt, leeft met extreme zwaarlijvigheid of terminaal bent, niemand is veilig voor Geubels.In zijn vakantiehuisje ontvangt hij iedere week vier mensen die kampen met dezelfde aandoening. Samen werken ze aan een comedyvoorstelling over hun handicap die ze opvoeren voor publiek. 

In de eerste aflevering grapte Geubels over fysieke beperkingen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: