Direct door naar content
De Bijzondere Eredivisie gaat van start! afbeelding nieuwsbericht

De Bijzondere Eredivisie gaat van start!

22 september 2019

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag is het dan zover: de start van de Bijzondere Eredivisie. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind wil met de Bijzondere Eredivisie een podium bieden aan G-spelers met ambitie, om te laten zien dat het ook mogelijk is om op hoog niveau te spelen als je een beperking hebt.

Ajax, De Graafschap, FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen, FC Utrecht, VVV-Venlo, ADO Den Haag, SBV Excelsior en Heracles Almelo hebben allemaal een eigen G-team onder hun hoede genomen. De voetbaltalentjes tussen de tien en achttien jaar met een handicap gaan een jaar lang mee spelen met deze Eredivisieclubs. Ze zijn al een tijdje volop in training voor deze eerste competitieronde. De bedoeling is dat ieder jaar een ander team de kans krijgt om voor een profclub uit te komen in de Bijzondere Eredivisie. 

Officiële persmomenten
De spelers van Kids United werden als eerste team geselecteerd voor de Bijzondere Eredivisie. Een droom komt uit voor deze spelers: ze mogen gaan spelen voor hun favoriete club FC Groningen. In aanwezigheid van filmploegen en fotografen namen zij hun nieuwe shirts in ontvangst. Ook de andere clubs pakten het professioneel aan. Zo tekenden de G-spelers van VVV-Venlo onder toeziend oog van pers, familie en vrienden officieel een contract. Ook directeur Marco Bogers en manager voetbal Stan Valckx waren van de partij. Na de ondertekening gingen de spelers in hun gloednieuwe tenue het veld op voor de officiële spelersfoto’s. 

Zichtbaarheid vergroten
Het Gehandicapte Kind wil met de Bijzondere Eredivisie de zichtbaarheid vergroten van mensen met een handicap en een positieve beeldvorming bevorderen. “Door de Bijzondere Eredivisie krijgt het G-voetbal een mooie impuls en stimuleren we sportparticipatie onder kinderen met een handicap”, zegt de stichting op de website van de Bijzondere Eredivisie. “Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen.”

De Bijzondere Eredivisie krijgt ook aandacht op televisie. Vanaf 28 november komt er een zesdelige serie die wekelijks om 22:30 uur wordt uitgezonden door de KRO-NCRV op NPO 1. 

Bekijk hier de trailer van de Bijzondere Eredivisie:

 

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: