Direct door naar content
 Cormeta zoekt zwembegeleiders, iets voor jou? afbeelding nieuwsbericht

Cormeta zoekt zwembegeleiders, iets voor jou?

26 augustus 2020

Voor veel blinden en slechtzienden is het niet mogelijk om individueel buitenshuis actief te bewegen.

Cormeta is een sportvereniging voor visueel gehandicapten (zie www.cormeta.nl) die dit met hulp van vrijwilligers mogelijk maakt. De vereniging organiseert onder andere dat zij onder begeleiding lekker kunnen zwemmen. Dit brengt hen naast sportplezier veel gezelligheid en de gelegenheid om ervaringen en handige tips uit te wisselen. 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons daarbij terzijde kunnen staan. Onze enthousiaste zwemgroep is iedere zaterdag, met uitzondering van de zomer- en Kerstvakantie, van 8 tot 9 uur in zwembad De Meerkamp aan de Van der Hooplaan 239 in Amstelveen te vinden. De groep heeft dan het wedstrijdbad voor zich alleen.

Bij dat zwemmen is toezicht verplicht. De toezichthouders moeten In geval van nood in het water kunnen springen om iemand te redden. Doordat er in het zwembad steeds meer veiligheidseisen van kracht worden , is de vereniging opnieuw genoodzaakt vrijwilligers te zoeken. De belangrijkste eis is dat een vrijwilliger een EHBO-diploma heeft of bereid is dat (op kosten van de vereniging) te halen of te actualiseren. Daarna dient ook nog een korte cursus ‘Reddend zwemmen voor zwembaden” doorlopen te worden. Ook deze wordt uiteraard door Cormeta bekostigd. Het zou helemaal fijn zijn als er nieuwe vrijwilliger gevonden wordt die ook bevoegd is om zwemles te geven.

Iets voor jou dit actieve vrijwilligerswerk en wil je eens komen kijkenproberen? Of heb je nog vragen?

Mail of bel dan naar de secretaris van de vereniging:

Mirjam van Wijk 
mail: secretaris@cormeta.nl
tel. 020 – 6475241

We kijken uit naar je komst!

 

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: