Direct door naar content
Probeer deze week goalball uit! afbeelding nieuwsbericht

Probeer deze week goalball uit!

26 september 2019

Het is deze week de Nationale Sportweek. Dat betekent dat je op allerlei plekken sporten kunt uitproberen. Juist als je een beperking hebt is dat handig, want misschien weet je niet wat voor jou een geschikte sport is. Heb je bijvoorbeeld al eens aan goalball gedacht?

Goalball is een sport die is bedacht voor sporters met een visuele beperking, maar het is zeker niet zo dat je blind of slechtziend moet te zijn om mee te kunnen doen. Doordat iedereen een geblindeerde skibril draagt, is iedereen gelijk bij deze sport. Of je nu veel of weinig ziet maakt dus niet uit. Je kunt goalball dus ook met iedereen spelen. 

Concentratie
Goalball is een zaalsport op een veld van 18 bij 9 meter breed. Het belangrijkste op dit veld is het doel, dat ook 9 meter breed is. Met je twee teamgenoten verdedig je dat brede doel en probeer je de bal met belletjes in het doel aan de overkant te krijgen. Concentratie is daarbij erg belangrijk, want je moet goed luisteren naar de bal. 

Goalball clinic
Ben je al enthousiast geworden? Dan wil je goalball natuurlijk deze week gelijk uitproberen. Dat kan vrijdag bij de Goalball clinic op het Concordiaplein in Haastrecht. Tijdens de gratis toegankelijke clinic die van 15.30 uur tot 17.00 uur duurt kun je zelf ervaren of goalball een sport voor jou is. 

Foto: l.glz.ttlphotos / Shutterstock.com

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: