Direct door naar content
Sport Heroes Challenge in Arnhem weer een groot succes afbeelding nieuwsbericht

Sport Heroes Challenge in Arnhem weer een groot succes

26 september 2019

Op dinsdag 24 september organiseerden Uniek Sporten regio Arnhem in samenwerking met Special Heroes een Sport Heroes Challenge voor leerlingen van het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. De Challenge was voor leerlingen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en zij konden kennismaken met verschillende activiteiten die zij ook in hun vrije tijd kunnen doen. 

Leerlingen van zes verschillende scholen deden mee aan zes verschillende activiteiten. Vooraf hadden de leerlingen zich ingeschreven op een activiteit die zij wilden uitproberen. Zo kwamen de leerlingen in aanraking met activiteiten waar hun interesse ligt. Uiteraard werd er begonnen met een centrale warming-up en deze werd, zoals altijd, verzorgd door dansentertainer Joeri van Grol van DJF Dance Centre. Daarna kozen de leerlingen twee activiteiten vanuit hun interesse. Rolstoel- en G-tennis werd aangeboden door TV Beekhuizen, rolstoelvaardigheid door Tandem Support, circus door Circustheater Stoffel, E-hockey door Upward en buiten was er de mogelijkheid voor racerunning door AV de Liemers en (frame)voetbal door Sportclub Bemmel.

Waarom deze Challenge?
Deze Challenge organiseren we jaarlijks, zodat leerlingen kennismaking met verschillende mogelijkheden en om de leefwereld van deze leerlingen en hun omgeving te vergroten. Daarnaast werken we samen met sport- en beweegaanbieders uit de regio, zodat leerlingen kunnen doorstromen na schooltijd naar de vereniging of sportclub. De stap naar de vereniging wordt zo kleiner gemaakt en de verenigingen komen in contact met potentiele nieuwe leden.

Samenwerking
De Challenge is tot stand gekomen door de samenwerking van verschillende partijen. Sport- en beweegaanbieders uit de regio verzorgden de activiteiten, er werd rolstoelvaardigheid aangeboden, de KNVB stelden voor het framevoetbal enkele frames ter beschikking en de Rabobank Arnhem e.o. ondersteunde de dag financieel. Tevens werd de accommodatie Valkenhuizen voor deze dag beschikbaar gesteld door de gemeente Arnhem. Last but not least, we werken jaarlijks samen met CIOS Arnhem waar studenten bewegingsagogie de leerlingen uit het speciaal onderwijs begeleiden op deze dag. 

Kortom, samen zorgden we ook deze dag ervoor dat 'iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht handicap of beperking'!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: