Direct door naar content
Vitaliteitsmarkt afbeelding nieuwsbericht

Vitaliteitsmarkt

30 september 2019

Mensen met een beperking kunnen vitaliteit zelf zien, beleven én ervaren
op de Vitaliteitsmarkt

Woensdag 2 oktober vindt tussen 14.00 uur en 19.00 uur de Vitaliteitsmarkt plaats bij stadion de Vijverberg in Doetinchem. Deze markt wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Om dit te realiseren hebben diverse organisaties hun krachten gebundeld. Een unieke samenwerking tussen 4 zorginstellingen (Elver, Estinea, De Lichtenvoorde en Zozijn), Achterhoek in Beweging, het Graafschap College en Betaald Voetbal De Graafschap. Ook volleybalvereniging Orion werkt mee.

Maar wat is vitaliteit en wat hoort daar allemaal bij? Tijdens de vitaliteitsmarkt kunnen mensen met een verstandelijke beperking zelf zien, beleven én ervaren wat komt kijken bij een gezonde leefstijl, waardoor je je vitaal gaat of blijft voelen.

Aangepast aanbod

Er vinden deze middag diverse workshops plaats en er is van alles te doen en te zien op het gebied van bewegen, gezonde voeding en ontspanning. Maar ook de technologie wordt niet vergeten. Een kleine greep uit het aanbod: stoelmassage, yoga, aromatherapie, stoeprandje gooien, dansen, racerunner, smoothiebar, vloerprojectie, crdl, fittesten en nog veel meer. Alle workshops, activiteiten en informatie, die tijdens deze vitaliteitsmarkt worden aangeboden, zijn aangepast aan de behoeften van mensen met een verstandelijke beperking.

Officiële opening

De dames van het Peertoftheater leiden de dag in goede banen. Mark Boumans, Burgemeester van de gemeente Doetinchem opent de Vitaliteitsmarkt om 14.00 uur, samen met Peertof, volleyballers van Orion, bestuurders van de zorginstellingen en natuurlijk met enkele cliënten. Spelers van Betaald Voetbal de Graafschap zijn aanwezig van 14.00-15.00 uur. Wil je met één van hen op de foto, zorg dan dat je er op tijd bij bent!

Iedereen is welkom!

Alle cliënten die bij één van de zorginstellingen (Elver, Estinea, De Lichtenvoorde en Zozijn) wonen van harte welkom! Maar ook mensen met een beperking die thuis wonen, zijn van harte uitgenodigd. De entree is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexander Tempels, coördinator van het platform Uniek Sporten Achterhoek, via alexander.tempels@achterhoekinbeweging.nl of 06 – 28 06 21 14.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Bijzondere video met Belgische Paralympiërs

Redo en Eefje de Visser openen Songfestival

Deze sporten doen jullie nu thuis of buiten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×