Direct door naar content
Joris is de trotse keeper van De Graafschap afbeelding nieuwsbericht

Joris is de trotse keeper van De Graafschap

06 oktober 2019

De 14-jarige Joris heeft een moeilijke start gehad. “Het begon met een enorme hartafwijking”, legt zijn moeder uit. “Dat hoor je wel meer bij kinderen met Down, maar bij hem was het wel echt een forse afwijking. Daarbovenop kreeg hij nog een hersenvliesontsteking. Hij is dus heel erg ziek geweest.” 

Inmiddels kan Joris gewoon sporten en lopen. “Het is onvoorstelbaar hoe hij zich ontwikkelt.” Hij heeft zijn passie gevonden in het keepen. “Ik kan heel goed duiken en de bal tegenhouden”, zegt Joris trots. Vanaf dit seizoen mag hij zijn kunsten op het hoogste niveau in Nederland laten zien: de Eredivisie. Joris is de keeper van het G-team van De Graafschap. 

Met leeftijdsgenoten
Joris’ moeder is blij met deze kans. “Het is fantastisch om gehandicapte kinderen ook op dat niveau te laten integreren. En hij kan nu ook met leeftijdsgenoten optrekken. Ze zitten samen op de tribune en bouwen een feestje. Dat is voor hem heel belangrijk en voegt echt wat toe.”

Bekijk het hele verhaal van Joris in onderstaand filmpje:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: