Direct door naar content
12 oktober; Rolstoeldansen tijdens 'Gouda, Niks Mis Mee!' afbeelding nieuwsbericht

12 oktober; Rolstoeldansen tijdens 'Gouda, Niks Mis Mee!'

04 oktober 2019

Een fysieke beperking, rolstoelrijdend, blind, doof, reuma, darmproblemen en nog veel meer. Ook in Gouda leven veel mensen met een fysieke beperking of chronische ziekte. Dat is soms heel zichtbaar, maar soms ook niet.

Weet de gemiddelde Gouwenaar hoe het is om te leven met een beperking? Vinden ze het zielig, of misschien eng of alleen maar lastig als er weer zo’n scootmobiel of rolstoel langs komt zoeven in de straten? En andersom; vinden mensen met een beperking de valide mensen arrogant, vervelend omdat ze geen rekening houden met toegankelijkheid, niet luisterend, ze niet als volwaardig benaderend, en alleen maar bezig met zichzelf?

Hierover zijn de GAB en het DoePlatform van de SOG aan de praat gegaan, met een geweldig idee om op zaterdag 12 oktober een dagevenement te organiseren onder de naam:

“Gouda, Niks Mis Mee!”

Tijdens deze dag van 10.00 - 16.00 uur is er ook de mogelijkheid om rolstoeldansen te volgen. Ook ervaringsparcoursen (wat je allemaal kunt in een rolstoel, of als je blind of doof bent) zullen er liggen.

Locatie:
Binnenstad van Gouda

Tot 12 oktober!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Luis stuurt zijn armprotheses aan met zijn brein

Kanshebbers ‘Paralympische Sporter 2021’ bekend

Voel je vrij en onbeperkt met dansen!