Direct door naar content
Kom naar de Open Training Baanwielrennen afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de Open Training Baanwielrennen

02 oktober 2019

Ben jij een fietsfanaat en wil je weten hoe het is om op een wielerbaan te fietsen? Dan zijn de ‘Open Trainingen’ van de KNWU echt iets voor jou. Daar kun je als sporter met een beperking kennismaken met het wielrennen op de baan en kun je allerlei handige wielertips krijgen. Ook bijvoorbeeld over clubs bij jou in de buurt. 

De open baantrainingen para-cycling zijn voor iedereen met een beperking die op een racefiets kan rijden. Voor slechtzienden zijn er tandems en worden piloten met ervaring op de baan gevraagd om mee te helpen. Een piloot is een ziende wielrenner die voorop zit op de tandem. Als je al een eigen piloot hebt dan mag je die natuurlijk ook meenemen. 

Leenfiets
De Open Trainingen worden gehouden op de wielerbaan van Omnisport in Apeldoorn. Dat is de baan waar eerder dit jaar ook WK Para-Cycling werd gehouden! Hoe tof is dat?! Bij iedere training wordt er 30 minuten voor aanvang verzameld om voor jou eerst een fiets aan te meten. Er zijn namelijk bij deze open trainingen baanfietsen beschikbaar die je kan lenen. Een baanfiets heeft geen remmen of versnellingen en is een doortrapper. 

Data
De Open Trainingen beginnen op zaterdag 26 oktober van 18.00 tot 20.00 uur met een introductiecursus para-cycling baanwielrennen. De andere data zijn 16 november, 7 december, 21 december en 12 januari. 

Ga voor meer info en aanmelden naar KNWU.nl 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: