Direct door naar content
Tangerine schrijft lied voor dove moeder afbeelding nieuwsbericht

Tangerine schrijft lied voor dove moeder

03 oktober 2019

Sander en Arnout Brinks van folkduo Tangerine hebben onlangs een speciaal lied voor hun dove moeder gepresenteerd. De moeder van het tweetal is sinds hun geboorte slechthorend en haar gehoor gaat steeds sneller achteruit. Voordat ze straks helemaal doof is, wilden ze graag een speciaal lied voor haar schrijven. 

Het lied 'In Your Thoughts' presenteerden ze onlangs bij De Wereld Draait door. Waarschijnlijk kan de moeder van het folkduo binnenkort helemaal niets meer horen en daarom gingen Sander en Arnout snel aan de slag. "Ze vertelde dat ze er last van had dat ze steeds minder ging horen en ook angstig werd. Dat emotioneerde mij," vertelde Arnout bij De Wereld Draait Door. 

Direct begonnen
Arnout belde zijn maatje Sander op en de twee zijn toen direct begonnen met het schrijven van een lied. "Het is een nummer over de situatie en wat we nog tegen haar willen zeggen voordat ze ons niet meer kan horen." 

Liplezen
Moeder Ineke kreeg het resultaat voor het eerst te horen tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door. Ineke is aan haar ene oor doof en hoort met haar andere oor tussen de vijftien en twintig decibel. Ze verstaat mensen voornamelijk door te liplezen. Langzaam gaat haar gehoor steeds meer achteruit. 

Bekijk hier het hele fragment:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: