Direct door naar content
Boektip: leer meer over je sportbrein afbeelding nieuwsbericht

Boektip: leer meer over je sportbrein

03 oktober 2019

Bij sport gaat het vaak over het trainen van je spieren. Maar heb je ook wel eens aan je brein gedacht? Bij sport heb je namelijk ook je hersenen nodig om je lichaam aan te sturen. Als je wil presteren in jouw sport is het helemaal belangrijk om je hoofd goed op orde te hebben. Als je meer wil weten over hoe je dat sportbrein kan ontwikkelen, dan is het boek Sportbrein van de sportpsychologen Eva Maenhout en Kris Perquy echt een aanrader! 

Sportpsychologen Eva en Kris hebben al tien jaar ervaring met het begeleiden van topsporters. Ze zijn in hun werk allerlei mythes tegengekomen, zoals dat sporters in een wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut honderd procent focus moeten hebben. In hun boek beschrijven de mental coaches wat de optimale focus is en hoe je dat bereikt. 

Leren van topsporters
De twee auteurs van het boek begeleiden dan wel vooral topsporters, maar ook als je op een lager niveau sport kun je echt wat hebben aan dit boek. Zelfs als je nog niet sport dan kun je wat van het boek leren. “Topsporters zijn ook maar gewone mensen”, zoals de auteurs schrijven. Topsporters hebben namelijk ook wel eens geen zin om te trainen of hebben last van negatieve gedachten tijdens het sporten. In het boek geven de sportpscychologen daar ook tips bij om behalve aan je focus ook te werken aan je zelfvertrouwen. 

Door het boek Het Sportbrein kom je meer over jezelf te weten, want het boek neemt je op excursie door je eigen brein!

Je kunt het boek bestellen bij Bol.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: