Direct door naar content
Talkshow: Sport en Bewegen voor mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Talkshow: Sport en Bewegen voor mensen met een beperking

04 oktober 2019

Wat een inspirerende avond gisteren in Bibliotheek Escamp. Prachtige verhalen van mensen met verschillende beperkingen: lichamelijk, verstandelijk en psycho sociaal. Onder leiding van Herman Nanninga kregen we te horen hoe het 1000 km wandelen naar Santiago de Postella een grote bijdrage heeft geleverd aan het herstel van een Joegoslavie-veteraan, dat Marcels been op zijn 18-de werd geamputeerd en hij na een lange strukkel via Hapkido zijn weg terug in de maatschappij heeft gevonden. Hoe tennis de verstandelijk beperkte Esther al 15 jaar lang plezier in haar leven geeft en hoe darten Arie heeft geholpen in zijn verwerkingsproces. Allen waren het met elkaar eens: sport en bewegen geeft een doel. Het zorgt elke keer weer voor succesjes, het zorgt voor zelfvertrouwen.

Tijdens de avond konden we twee keer genieten van een prachtige inclusiedans van Holland Dance Festival. Het zal t.z.t. een eigen nieuwsbericht krijgen, maar zet op 29 en 30 november vast DanceAble in je agenda: www.holland-dance.com

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: