Direct door naar content
Voor waterratje Pedro is geen water te diep afbeelding nieuwsbericht

Voor waterratje Pedro is geen water te diep

07 oktober 2019

Pedro Heijnen (11) zwemt al sinds 2014 bij de Vrolijke Vrienden. Hij is daar helemaal op zijn plek, want hij omschrijft zichzelf ook als een leergierig en vrolijk waterratje. Door het zwemmen heeft Pedro, die autistisch is en via een spraakcomputer communiceert, al veel nieuwe dingen overwonnen. Afgelopen jaar behaalde hij een certificaat om zonder hulpmiddelen in het diepe te zwemmen. Nu wil hij door voor zijn A-diploma. 

Het zwemmen bij de Vrolijke Vrienden is elke week weer iets om naar uit te kijken voor Pedro. Intussen is hij daar met iedereen beste maatjes geworden. Is er een keer geen zwemmen, dan organiseren ze gewoon zelf een zwempartijtje. 

Ze geloven in mij en hierdoor krijg ik heel veel zelfvertrouwen.

Uitleg met plaatjes
Doordat Pedro autistisch is, kost het leren van nieuwe dingen veel geduld en energie van de mensen om hem heen. “Maar zonder de Vrolijke Vrienden was ik nooit zover gekomen. Ze geloven in mij en hierdoor krijg ik heel veel zelfvertrouwen.” Bij het uitleggen van de opdrachten wordt Pedro geholpen met plaatjes. “Of mijn zus komt het even voor doen en dat werkt vaak nog het beste!”

Door het zwemmen is Pedro vrolijk, rustiger en heeft hij meer zelfvertrouwen gekregen

A-diploma
Door het zwemmen is Pedro vrolijk, rustiger en heeft hij meer zelfvertrouwen gekregen. Hij kreeg dit jaar een extra boost van het certificaat wat hij behaalde. “Ik mag nu zonder hulpmiddelen in het diepe zwemmen. Van deze mijlpaal konden mijn ouders alleen maar dromen, maar door mijn kracht heb ik het toch overwonnen!” Zijn volgende doel is het A-diploma. “Daar ben ik al hard voor aan het oefenen.” 

Grenzen verleggen
De titel Uniek Sporttalent van het Jaar zou voor Pedro de kers op de taart zijn voor het harde werken. “Geen enkel water is mij te diep! Ik heb een ontzettend doorzettingsvermogen en blijf geloven in mezelf om steeds mijn grenzen te verleggen. Mocht ik uniek sporttalent worden, dan kan ik vol overtuiging verder aan mijn doel: mijn A-diploma!” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: