Direct door naar content
Leraar tilde Ryan het hele schoolreisje afbeelding nieuwsbericht

Leraar tilde Ryan het hele schoolreisje

09 oktober 2019

Op schoolreisje gaan is voor de meeste scholieren een van de leukste uitjes van het schooljaar. Maar wat als je niet goed kunt lopen? Dan wordt zo'n schoolreisje knap lastig. Tenzij je een leraar zoals de Amerikaanse Ryan (10) hebt. Hij tilde Ryan namelijk tijdens het hele schoolreisje op zijn rug!  

Ryan heeft Spina Bifida waardoor ze niet kan lopen en in een rolstoel zit. Het schoolreisje naar een natuurpark was daardoor geen optie. Haar moeder hield al rekening dat voor Ryan een alternatief gezocht moest worden voor die dag. Toch kwam er een oplossing.

Helden
De leraar bood zijn hulp aan en zei: “ik vind het prima om haar de hele dag rond te dragen.” En zo geschiedde. Ryan kon toch mee op schoolreisje, met de leraar als echte held. De moeder van Ryan besloot de school uitgebreid te bedanken en hoopt dat deze verhalen van 'everyday heroes' vaker het nieuws halen. 

Beroemd
Die oproep had grote gevolgen, want Ryan en haar sterke leraar werden zelfs helemaal beroemd in de VS. Ze zaten samen ook in allerlei tv-shows en ondertussen groeide de Facebookpagina Team Ryan ook maar door. Ondertussen heeft ze al meer dan 8000 likes. Op die pagina kun je meer van haar avonturen volgen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: