Direct door naar content
Schilderen voor gehandicapten in Ethiopië afbeelding nieuwsbericht

Schilderen voor gehandicapten in Ethiopië

11 oktober 2019

De deelnemers van activiteitencentrum De Hoeksteen in Bladel zijn er maar druk mee: het beschilderen van supergrote vazen. Die vazen worden uiteindelijk te koop aangeboden en het opgehaalde geld gaat naar mensen met een beperking in Ethiopië. 

Carmen Jacobs is een van de twintig deelnemers aan het project en geniet met volle teugen van het beschilderen van de vazen. "Mijn beperking staat me niet in de weg om anderen met een beperking te helpen. In Ethiopië hebben mensen met een beperking gebrek aan de meest normale dingen. Als wij iets kunnen doen om hen te helpen dan werk ik daar graag aan mee", vertelde Jacobs onlangs aan het Eindhovens Dagblad. 

Creativiteit
Kunstenares Bregje Raaijmakers is ook betrokken bij het project en heeft ook ervaring met de doelgroep. Zij probeert als kunstenares zoveel mogelijk creativiteit uit de mensen zelf te halen. "De deelnemers maken eerst een tekening op papier die ik dan overbreng op de vazen", legt Raaijmakers uit. Vervolgens kan het schilderen beginnen. "De creativiteit van mensen met een beperking wordt zo op een mooie manier benut."

Expositie
Als het werk klaar is, worden alle vazen van 12 tot en met 27 oktober geëxposeerd in een pand in de Sniederslaan in Bladel. Daarna kan het op de vazen geboden worden. Op 5 november wordt het resultaat van de verkoop bekendgemaakt. 

Meer info vind je op de website van De Hoeksteen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: