Direct door naar content
Jessica deelt haar leven met prothese afbeelding nieuwsbericht

Jessica deelt haar leven met prothese

14 oktober 2019

Ken jij de Nieuw-Zeelandse Jessica Emily Quinn al? Zij heeft een bijzonder verhaal en laat op haar Instagram en YouTube zien hoe haar leven met een prothese eruit ziet. 

Toen Jessica Emily negen jaar oud was, belandde ze in het ziekenhuis met een gebroken been. Dat bleek niet een gewone breuk, want de oorzaak was kanker. Uiteindelijk moest ze daardoor op jonge leeftijd haar been worden geamputeerd. 

Nu gebruikt ze in het dagelijks leven een beenprothese. In plaats van dat als een last te zien, maakt ze van haar prothese eerder een litteken en vooral een fashion statement. Op haar Instagram laat ze haar prothese en haar hardloopblade dan ook graag zien. Ze straalt echt zelfvertrouwen uit. 

Op de catwalk met prothese
Ondertussen is ze een bekend model geworden en doet ze zelfs mee aan Dancing With the Stars New Zealand. Op de catwalk maakt ze ook gebruik van haar prothese en laat ze natuurlijk ook gewoon zien. Kijk maar hier: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👊🏼 Jess Quinn (@jessicaemilyquinn) on

Instagram
Op haar Instagram waar ze meer dan 180.000 volgers heeft laat ze prachtige foto’s zien van de plekken op de wereld waar ze komt. Ze laat daarmee zien dat je ook met een prothese mooi kan zijn. En soms laat ze haar prothesebeen gewoon even in een hoekje staan, zoals op dit leuke balkonnetje:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👊🏼 Jess Quinn (@jessicaemilyquinn) on

 

Wil je meer van haar zien? Volg haar op Instagram of op YouTube. Daar heeft ze ook video's staan van haar deelname aan Dancing with the Stars, zoals deze:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: