Direct door naar content
Bekende fotografen leggen dromen vast!  afbeelding nieuwsbericht

Bekende fotografen leggen dromen vast!

14 oktober 2019

De Esther Vergeer Foundation bestaat 15 jaar, en dat werd feestelijk gevierd met de bijzondere foto-expositie Durf te Dromen in het Cobra Museum in Amstelveen. Vijftien bekende Nederlanders maakten foto’s van de dromen van kinderen met een lichamelijke beperking uit de rolstoeltennisprojecten van de Esther Vergeer Foundation. De expositie werd geopend door Prinses Margriet. 

De fotografen die meewerkten aan het project waren bekende Nederlanders en bekende fotografen: Cynthia Boll, Edwin Smulders, Estelle Cruijff, Humberto Tan, Isa Hoes, Jasper Faber, Klaas van Kruistum, Klaas Jan van der Weij, Marc de Hond, Marco Borsato, Mathilde Dusol, Patty Brard, Sacha de Boer, Tom Bode en William Rutten. 

De droom van Casey
Allemaal hadden zij een kind geportretreerd die mee had gedaan aan tennisclinics van de Esther Vergeer Foundation. Zo had Marco Borsato de droom vastgelegd van Casey (15). “Ik wil laten zien dat ik niet anders ben dan anderen. Ook ik kan de top halen”, zegt hij. Marco Borsato zag bij Casey dat op het moment dat je een tennisbal naar hem gooit, dat zijn fanatisme naar boven komt. “Die blik wilde ik vangen.”

Het resultaat kun je hier zien op de Instagram van Marco Borsato: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Borsato (@borsato) on Oct 2, 2019 at 12:59am PDT


Durf te Dromen bij jou in de buurt
Heb je de expositie in Amstelveen gemist? Geen paniek, want de expositie ‘Durf te Dromen’ zal vanaf 1 november rond gaan reizen in Nederland en is voor het publiek te zien in vijftien verschillende ziekenhuizen en revalidatieklinieken. Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation: “Ons doel is om met de reizende foto-expositie zoveel kinderen met een lichamelijke beperking, hun ouders/verzorgers en zorginstellingen te bereiken én te inspireren. Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Sport is daar een fantastisch middel voor, het geeft deze jongeren zelfvertrouwen en het gevoel er ‘gewoon’ bij te horen. Daar zetten wij ons al 15 jaar keihard voor in.” 

Op 1 november trapt de Sint Maartenskliniek in Nijmegen af, de expo gaat in februari naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het volledige schema zal te zijner tijd op de website van de Esther Vergeer Foundation gepubliceerd worden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: