Direct door naar content
Deze helm helpt blinden alleen over straat afbeelding nieuwsbericht

Deze helm helpt blinden alleen over straat

14 oktober 2019

De wereld van de technologie blijft maar draaien. Er zijn sinds kort weer nieuwe ontwikkelingen voor hulpmiddelen voor mobiliteit, zicht, gehoor of spraak. 

Zo heeft de Chinese organisatie CloudMinds onder andere een soort fietshelm ontwikkeld die sensoren en camera’s heeft die onder andere de omgeving in de gaten houden. De informatie wordt via een spraak-app verteld aan de gebruiker, waardoor blinden en slechtzienden gemakkelijker alleen over straat kunnen. Door de helm vol informatie zullen ze eerder obstakels in hun omgeving herkennen. 

Segway met benen
Daarnaast is er sinds kort ook een bionisch exoskelet op de markt, die onder andere de Amerikaan Lyle Fleming hielp lopen. Voor de eerste keer in zes jaar tijd kon Fleming weer zelf wandelen. Hij omschreef het exoskelet als een ‘legged Segway’. Het zogenaamde exoskelet is vooral ontwikkeld om mensen te helpen met staan en lopen. 

Vervanger van rolstoel?
Eenzelfde robotframe werd in 2012 al goedgekeurd door de US Food and Drug Administration. Dat skelet werd destijds voornamelijk gebruikt voor het herstel, als vervanger voor bijvoorbeeld krukken en rollators. In de toekomst zou een exoskelet zelfs rolstoelen kunnen vervangen.  

Meer informatie over de diverse hulpmiddelen lees je in dit artikel van The Guardian: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: