Direct door naar content
Model Daisy-May met protheses op de catwalk afbeelding nieuwsbericht

Model Daisy-May met protheses op de catwalk

14 oktober 2019

Ze is pas negen jaar, maar Daisy-May Demetre stal begin september zomaar de show bij de New York Fashion Week. Daar was ze namelijk het eerste kind met twee geamputeerde benen die meeliep met de show.

Ondanks haar handicap doet ze er alles aan om haar dromen in vervulling te laten gaan. Meedoen aan een Fashion Show was daar eentje van. "Ik ben ontzettend trots op mezelf", zei ze na afloop van de show in New York.

Droom
De negenjarige Daisy-May uit het Engelse Birmingham is geboren met een zeldzame afwijking, waardoor haar beide benen geamputeerd moesten worden. Inmiddels gebruikt ze al enkele jaren prothesebenen om te kunnen lopen en sporten. En dat is voor haar ook helemaal geen reden om te haar dromen om een bekend model te worden op te geven.

Radslag op de catwalk
In april dit jaar liep ze namelijk ook al mee op de catwalk tijdens de Londen Kids Fashion Week. Daisy-May begon haar modellenloopbaan pas afgelopen jaar, maar is al druk op weg om een erg succesvol model te worden. In Londen deed ze zelfs een radslag op de catwalk om nog meer indruk te maken op het aanwezige publiek. 

"Ze is een speciaal, uniek kind dat dingen doet waarvan doktoren altijd zeiden dat het onmogelijk zou zijn"

Vader van Daisy-May

De opdrachten blijven bovendien maar binnenstromen: volgende maand is Daisy-May ook alweer te zien tijdens de Paris Fashion Week. Alex, de vader van Daisy-May is trots op zijn jonge dochter. "Ze is een speciaal, uniek kind dat dingen doet waarvan doktoren altijd zeiden dat het onmogelijk zou zijn", zei hij tegenover de media.

Schoonheid 
Naast haar modellenwerk is Daisy-May nu ook het gezicht van de Lulu et Gigi kledinglijn van de Franse designer Eniko Hegedus-Buiron. "Ik was meteen van Daisy-May onder de indruk. Ik wil mensen laten zien dat schoonheid niet oppervlakkig is: het zit in meerdere facetten."

En juist die facetten straalt Daisy-May uit. In de toekomst zullen we hoogstwaarschijnlijk nog veel meer van haar horen!

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: