Direct door naar content
Ashraf (10): “Voetbal is mijn leven” afbeelding nieuwsbericht

Ashraf (10): “Voetbal is mijn leven”

14 oktober 2019

Voor de tienjarige Ashraf is voetbal zijn leven. Hij voetbalt wekelijks bij voetbalvereniging NVC en daarnaast speelt hij, omdat de avondtrainingen te laat zijn, na schooltijd graag buiten een potje voetbal. 

Via via kwam de moeder van Ashraf in aanraking met G-voetbal en sindsdien is de nog jonge voetballer helemaal verslaafd aan de sport. "Ik kan nu net als iedereen sporten. Eigenlijk kan ik niet goed uitleggen waarom deze sport zo leuk is, maar voetbal is gewoon mijn leven," vertelt hij. 

Andere spieren
Ashraf is geboren met spina bifida aperta, een ander woord voor een open rug. "Hierdoor mis ik onder andere gevoel en spierkracht in mijn benen. Ik gebruik andere spiergroepen om te kunnen lopen en dat kost me veel energie." 

"Ik kan niet zo hard lopen als mijn teamgenoten, maar daar houden ze rekening mee"

Ashraf

Toch heeft hij bij het voetballen nauwelijks problemen door zijn handicap. "Ik kan niet zo hard lopen als mijn teamgenoten, maar daar houden ze rekening mee. Eigenlijk kan ik op alle posities meespelen", legt hij uit. 

Kampioen
Het afgelopen jaar maakte hij zelfs de overstap van team JG3 naar JG2. "Mijn oude teamgenoten en coach zitten daar ook, dus ik wilde heel graag in dat team komen. Dat is gelukt." Zijn volgende doel heeft Ashraf inmiddels ook al in gedachte. "Ik wil graag kampioen worden," besluit hij. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: