Direct door naar content
Paralympische videogame in de maak afbeelding nieuwsbericht

Paralympische videogame in de maak

14 oktober 2019

Met de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 in aantocht is er goed nieuws voor alle liefhebbers van videogames. Het Internationaal Paralympisch Comite (IPC) heeft namelijk aangekondigd dat er een officiële videogame gaat komen. In dat spel wordt vooral aandacht besteed aan allerlei Paralympische sporten.

De lancering van de videogame is onderdeel van de IPC-strategie om de Paralympische Spelen meer onder de aandacht te brengen. En terecht natuurlijk! Je kunt de Paralympische Spelen namelijk zien als een van de grootste toernooien ter wereld. Hoewel de Olympische Spelen en de FIFA World Cup op nummer een en twee staan, volgen de Paralympische Spelen op een mooie derde plek. 

Pegasus City
Het spel wordt gecreëerd door JP Games, een nieuwe studio die games bedenkt en ontwerpt. Spelers van het nieuwe spel kunnen deelnemen aan een virtuele versie van de Paralympische Spelen. Die Spelen vinden plaats in een soort fantasiewereld, ook wel Pegasus City genoemd. 

Boost voor Paralympics
Andrew Parsons, de president van de IPC, weet zeker dat dit spel een boost geeft op weg naar de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Het spel moet volgens hem meer zichtbaarheid creëren voor de Paralympische Spelen. Wanneer het spel exact op de markt komt is nog niet bekend, maar de makers ervan zijn druk in de weer om het zo gauw mogelijk te lanceren.

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: