Direct door naar content
Uitverkochte 5KM4ALL Marathon Eindhoven afbeelding nieuwsbericht

Uitverkochte 5KM4ALL Marathon Eindhoven

13 oktober 2019

Op zaterdag 12 oktober organiseerde de Marathon van Eindhoven de 3de editie van de 5KM4ALL. Bij de 5KM4ALL staan gezelligheid en plezier voorop en mogen de deelnemers het parcours op alternatieve wijze afleggen. Dit jaar vond de loop voor het eerst overdag plaats. En dat bleek een succes. Met 400 deelnemers was dit onderdeel van de marathon zaterdag helemaal uitverkocht.

Wandelend, hardlopend, met de rolstoel, in een handbike, op een step, als Nordic Walker of met de buggy. Het mag allemaal tijdens de 5KM4ALL. Dat maakt dit onderdeel van de Marathon Eindhoven ook heel geschikt voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Aan de loop deden dan ook een aantal groepen van zorginstellingen, revalidatiecentra en het speciaal onderwijs mee. Zo ook Libra Revalidatie & Audiologie locatie Blixembosch. Fieke Mariën, bewegingsagoge vertelt: "Voor iedere deelnemer is meedoen aan deze loop een persoonlijk doel en vaak een hele overwinning. Daarnaast is het voor onze doelgroep lastig om bij een ander onderdeel van de Marathon mee te doen en op deze manier kan iedereen op zijn eigen manier deelnemen en dat is echt heel mooi!"

Lopen loont
Onderzoek toont aan dat het BMI en de buik- en heupomvang van mensen die regelmatig wandelen of hardlopen afnemen. Daarnaast stijgt de kwaliteit van leven. Manuela Meijers kan dat beamen. Zij hoorde via haar begeleidster van Lunet zorg dat ze konden deelnemen aan een onderdeel van de Marathon van Eindhoven. Dit leek haar ontzettend leuk! Waarom? Manuela: "Omdat het goed is voor je gezondheid, het gezellig is om met medebewoners hieraan deel te nemen en ik de sfeer prachtig vind!" Zij wandelde samen met vijf medebewoners van Lunet zorg de 5 kilometer.

Uniek Sporten Zuid-Brabant
Mensen met een beperking of chronische aandoening en zorginstellingen, die interesse hebben om ook te gaan wandelen of hardlopen, kunnen contact opnemen met Uniek Sporten Zuid-Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten Zuid-Brabant kennen de wandel- en loopgroepen in Eindhoven en omgeving en bieden mensen met een beperking of chronische aandoening gratis hulp bij het vinden van een passende beweegactiviteit op hun eigen niveau. Ook ondersteunen ze bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje. Op de website www.unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen in Brabant met aangepast aanbod. Ook staan hier de contactgegevens van alle beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: