Direct door naar content
“Voor een club spelen was altijd mijn droom” afbeelding nieuwsbericht

“Voor een club spelen was altijd mijn droom”

24 oktober 2019

“Veel goals maken en plezier hebben!” Dat waren de verwachting van Tamirah, verdediger van ADO Den Haag, voor de tweede competitiedag van de Bijzondere Eredivisie. Die verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Aan goals en plezier geen gebrek tijdens deze superdag bij FC Utrecht.

“Het is heerlijk, want je bent weer aan het voetballen”, roept Tamirah na de wedstrijd van ADO Den Haag. De verdedigster kan op veel lof rekenen van haar trainer Remco Lochtenberg. “Tamirah is een fantastische meid die haar mannetje staat in het veld en ook daarbuiten. Dat ze licht verstandelijk beperkt is met een laag IQ zie je aan de buitenkant niet. In het veld is ze een mooi verlengstukje van ons. Heel hulpvaardig. Echt een superkind!”

Vol ertegenaan
Ook VVV-Venlo kwam in actie op de tweede competitiedag van de Bijzondere Eredivisie, tot vreugde van de negentienjarige Stefan. “Het is altijd leuk om te voetballen, maar voor een club spelen is helemaal fantastisch. Dat is altijd een droom van mij geweest.” De trainers van VVV zijn blij met Stefan in het team. “Niet klagen, maar er vol tegenaan gaan. En hij speelt heel goed samen met het team”, vertelt Roel Krauth.

"Het is altijd leuk om te voetballen, maar voor een club spelen is helemaal fantastisch. Dat is altijd een droom van mij geweest.”

De trainer ziet ook dat het sociale aspect belangrijk is voor Stefan. “Hij is op trainingen heel gedreven en hij vindt het supertof dat hij vrienden heeft gemaakt. Hij kwam altijd met zijn beste vriend Brooklyn naar de trainingen toe, maar hij legt nu ook contact met de andere boys. Wij vinden het als trainers ook heel leuk om te zien dat hij vrienden maakt hier."

Of Stefan en Tamirah gewonnen hebben met hun club, zie je in onderstaande video. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van het Gehandicapte Kind en mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: