Direct door naar content
Bibian Mentel in finale Dancing with the Stars afbeelding nieuwsbericht

Bibian Mentel in finale Dancing with the Stars

24 oktober 2019

Vanavond is het zover: de finale van Dancing with the Stars met daarin ook Bibian Mentel! Samen met haar danspartner Joost gaat ze op de dansvloer de strijd aan met Anouk Hoogendijk, Barrie Stevens, Bibian Mentel en Samantha Steenwijk. 

Paralympisch snowboard kampioene Bibian Mentel heeft de afgelopen maanden hard getraind op het dansen in haar rolstoel. Ze had in eerste instantie nog de hoop het zonder rolstoel te kunnen doen, maar door de operatie aan een tumor is ze toch nu rolstoelafhankelijk. “Ik ben door het dansen wel veel behendiger geworden in de rolstoel”, zegt ze in een interview met Support Magazine. 

Hoewel ze door de behandelingen haar energie goed moet verdelen, merkt ze ook dat ze van het dansen veel energie krijgt. Dat is ook te zien aan haar gezicht als ze danst. Ze heeft inmiddels ook al laten zien dat ze in haar rolstoel goed kan zwieren en vooral ook goed samen met haar danspartner kan dansen. Bibian laat zien dat je in een rolstoel net zo mooi kan dansen. Daarom wensen wij haar vanavond natuurlijk ook heel veel succes in de finale! 

Foto: DWTS

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: