Direct door naar content
Tim: “Als team helpen wij elkaar”		 afbeelding nieuwsbericht

Tim: “Als team helpen wij elkaar”

31 oktober 2019

Al ruim vier jaar speelt Tim van Grieken (20) voetbal bij voetbalvereniging NVC. Op dinsdagavond traint hij en op zaterdag speelt hij mee in de KNVB G-competitie. Wedstrijden doen vindt hij een van de leukste dingen aan de sport. En het liefst zoekt hij het binnenkort hogerop.

“Op school heb ik veel gejudood en in Amsterdam deed ik aan zaalvoetbal bij Only Friends. Maar omdat ik erg graag wedstrijden wilde spelen op een voetbalveld, ben ik naar NVC gegaan”, legt Tim uit.

Passie
Voetbal is niet alleen de sport die hij beoefent, maar ook zijn passie. “Ik ken heel veel namen van voetballers uit mijn hoofd. Dit jaar ben ik samen met mijn vader naar een wedstrijd van Manchester City geweest. Ze wonnen met 8-0.” 

“Het voetballen vind ik vooral leuk omdat je met anderen in een team speelt”

Tim van Grieken

Bezoek Manchester City
Voor Tim was het bezoek aan een wedstrijd van Manchester City een hoogtepunt van dit jaar. “Het liefst wil ik zelf na dit jaar in een hoger team gaan spelen”, vertelt hij. “Het voetballen vind ik vooral leuk omdat je met anderen in een team speelt.”

Geen last
Van zijn handicap, Tim is geboren met een hersenbeschadiging, heeft hij daarbij geen last. “Ik kan moeilijker leren en ben snel afgeleid, maar tijdens het voetbal heb ik hier niet echt last van. Als team helpen we elkaar,” zegt hij. Naast het voetballen werkt Tim op de verpakkingsafdeling van de Tomin groep. Daarnaast zingt en drumt hij graag. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: