Direct door naar content
Hart In Beweging Kennemerland!  afbeelding nieuwsbericht

Hart In Beweging Kennemerland!

29 oktober 2019

Al 25 jaar lang wordt iedere dinsdagavond het zwembad en de sportzaal van revalidatiecentrum Heliomare gevuld met sportievelingen van Hart in Beweging Kennemerland.
De 95 leden hebben ieder één ding gemeen: hartproblemen. Het is een kwetsbare doelgroep die juist daarom zoveel baat heeft bij sporten.

De vereniging werd opgericht door een groepje mensen dat zelf last had van hartproblemen. Via deze weg probeerden zij een professionele vereniging op te richten waarbij aangepaste trainingen konden worden gegeven. Je ziet dat veel mensen bang zijn als ze bijvoorbeeld een hartinfarct hebben gehad. Ze durven niet meer te sporten omdat ze bang zijn dat het nog een keer gaat gebeuren. Maar sporten is juist zo goed voor deze mensen. Wij proberen onze leden dan ook op een goede manier weer te activeren en te motiveren. Het sporten gebeurd onder goed opgeleide sport/zweminstructeurs. Zij worden ieder jaar bijgeschoold door de Hartstichting. Uiteraard hebben zij een reanimatie diploma en kunnen tevens omgaan met een AED (automatische externe defibrillator).

In de sporthal worden de eerste 20 minuten besteed aan conditietraining. Daarna kan er worden gekozen uit diverse spelmogelijkheden zoals badminton, volleybal, jeu de boules en tafeltennis. Ook in het zwembad zijn de eerste 20 minuten gericht op verbetering van de conditie. Daarna kan vrij worden gezwommen in het grote bad of ontspannen worden gerelaxt in het kleine instructiebad. 

Nieuwe leden kunnen de eerste maand gratis aan de sportlessen deelnemen! Daarna geldt er een contributie van slechts € 140,00 voor een geheel jaar, die eventueel per jaar kan worden aangepast. Dit bedrag is  inclusief een bijdrage voor het zogenaamde “Lief & Leed fonds”.

Het sporten vind plaats op de dinsdagavonden. De locatie is Heliomare te wijk aan Zee. De activiteiten vinden in drie groepen plaats op de dinsdagavond.
Voor nadere inlichtingen en het verkrijgen van informatiemateriaal of een inschrijfformulier kunt u contact opnemen met:

Hart in Beweging Kennemerland t.a.v. dhr. G.N. de Groot, secretaris 
Telefoon (0251) 21 08 98  of (06) 20 86 70 80
E-mail:  g.c.de.groot@planet.nl
Website: www.hartinbewegingkennemerland.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: