Direct door naar content
Rolstoelbadminton en nog veel meer mogelijkheden bij B.V. Doesburg afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelbadminton en nog veel meer mogelijkheden bij B.V. Doesburg

07 november 2019

Iedere donderdagavond staan er tientallen mensen in Sporthal Beumerskamp te badmintonnen. Er is op ieder niveau voldoende aanbod. Aan de ene kant van de zaal staan getrainde spelers te dubbelen, aan de andere kant speelt een stel een rustig potje badminton met z’n tweeën, en bij weer een ander veld krijgen een aantal beginners les en voeren verschillende opdrachten uit. Kortom, iedereen kan badmintonnen bij B.V. Doesburg!

Ook met een beperking
Iedereen is welkom bij de vereniging. Plaatsvervangend bestuurslid Margreet van Ittersum geeft ook aan: “Mensen kunnen hier badminton spelen op het niveau dat bij ze past en met de intensiteit die ze zelf voor ogen hebben”. Dat zie je ook aan de diversiteit van de groepen, sommige spelers spelen een dubbel, andere met z’n tweeën en weer iemand anders speelt in de rolstoel. “Ja, ook rolstoelbadminton is gewoon mogelijk bij ons!” zegt Margreet. “Zowel de trainer als de spelers zorgen er samen voor dat ook de mensen die een beperking hebben hier terecht kunnen. Zo hebben we dus een rolstoelbadmintonner, maar ook verschillende spelers met een vorm van autisme. De trainer heeft zelf het syndroom van Asperger, dus hij kan zich goed inleven in deze doelgroep”. De vereniging en de bestuursleden zijn zeer actief in het Para-badmintonnen. "Rolstoel badmintonner Ad heeft afgelopen zaterdag mee gedaan heeft aan het para toernooi van MGS, het Open Limburgs Para kampioenschap. Hij is daar 3de geworden in het rolstoel dubbel. Hij doet ook samen met Ronald mee aan een para toernooi in Duitsland". Kortom, ook voor de rolstoelers een actieve vereniging. Ze hoeven niet altijd zo ver van huis voor een toernooi. Zo organiseert de Doesburgse vereniging ook zelf elk jaar in februari een Para-badminton toernooi voor spelers uit heel Nederland. “Het is altijd een vreselijk gezellige dag, waarbij er spelers met protheses zijn, in rolstoelen zitten of met wat voor beperking dan ook. Deelnemers komen altijd uit heel het land en regelmatig ook uit België en Duitsland. Het is alleen jammer dat mensen uit Doesburg en omstreken niet weten dat wij dit allemaal organiseren en wat er allemaal mogelijk is” aldus de enthousiaste Margreet.

Badmintonnen met een gratis leen rolstoel
Momenteel speelt er dus één badmintonner in een rolstoel, maar het zou leuk zijn als er meerdere spelers meedoen. “Je hoeft niet in het dagelijks leven in een rolstoel te zitten, wil je in een rolstoel badmintonnen. Ons lid heeft zijn rug versleten en kan daardoor niet meer staand badmintonnen. Op den duur zal hij permanent in een rolstoel komen, maar tot die tijd moet hij van de artsen blijven sporten om de spieren soepel te houden. In een rolstoel badmintonnen is een oplossing voor hem”.

Maar hoe kom je aan zo’n rolstoel? Daarvoor kan er gebruik worden gemaakt van Wheels2Sport.  Dit wordt mogelijk gemaakt door Uniek Sporten regio Arnhem. Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking gratis sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van rolstoelen vanuit een uitleenpool, kun je 6 maanden badminton uitproberen. De sporter krijgt advies over de rolstoel en het gebruik ervan. Het hulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een mail sturen naar wheels2sport@welzorg.nl om een intakegesprek te plannen. Stuur meteen je naam, adres, geboortedatum, email en telefoonnummer mee, zodat de aanvraag zo snel mogelijk in behandeling genomen kan worden. De rolstoel kan bij je thuis worden bezorgd of op de sportvereniging. De perfecte manier dus om het rolstoelbadminton uit te proberen binnen deze actieve vereniging!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: