Direct door naar content
Succesvolle kennismaking met gymsport in zorgcentrum Mooi-Land afbeelding nieuwsbericht

Succesvolle kennismaking met gymsport in zorgcentrum Mooi-Land

21 november 2019

Op 9 september vond de eerste kennismaking plaats tussen 15 bewoners van Woonlocatie Mooi-Land Philadelphia en stichting Gym & Turnen Arnhem. Een goede start waarmee een sportieve periode werd ingegaan binnen de zorginstelling.

De vraag van Mooi-Land
Sinds augustus 2018 heeft Philadelphia een nieuwe locatie in Doorwerth waar voornamelijk senioren wonen met zowel lichamelijke als verstandelijke beperkingen. Fysiotherapeute Carmen Ubachs was op zoek naar beweegmogelijkheden voor haar cliënten en heeft toen contact opgenomen met Uniek Sporten regio Arnhem. Samen met de coördinatoren werd er gekeken naar de beste mogelijkheid voor de bewoners. De eerste keuze was om iets ‘buiten de deur’ te zoeken, maar de vraag was of dit praktisch en realiseerbaar was. Een andere mogelijkheid was gebruik maken van de ruimte voor dagbesteding en verbinding liggen met sportaanbieders uit de buurt. Van daaruit is het balletje gaan rollen.

Samenwerking zorg en sportaanbieder
De coördinatoren van Uniek Sporten namen contact op met stichting Gym & Turnen Arnhem. Zij verzorgen al op meerdere locaties in de omgeving intramurale gymlessen voor mensen met een beperking. Ze stonden dan ook zeker open om te kijken naar de mogelijkheden bij Mooi-Land. Na een aantal gesprekken tussen Mooi-Land en Gym & Turnen was het begin september dan zover: de eerste gymles voor 15 bewoners van de instelling.

Continuering
Ondertussen zijn we alweer een aantal weken verder. Onder leiding van Ernst hebben de bewoners al meerdere ochtenden gesport. Alle partijen zijn erg tevreden over de gymlessen. Carmen is vooral blij dat de inwoners op regelmatige basis bewegen. Ze zijn hierdoor lichamelijke gezonder, ze hebben meer contact met elkaar, ze hebben plezier en ontspannen zich weer op een andere manier. Kortom, de bewoners worden er vitaler van! Ook Ernst van Gym & Turnen Arnhem en de bewoners zijn erg enthousiast. Beide genieten van de gymlessen en van de vrolijke gezichten die voorbij komen. Locatiemanager Gert Wubs geeft aan dat het voor zowel cliënten en medewerkers een welkome aanvulling is. Het brengt dynamiek in de groep en dat is gewenst. De partijen zijn nu aan het nadenken over hoe ze dit project gaan vervolgen.

Meer informatie
Wilt u ook met uw zorginstelling kijken naar de mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen? Neem contact op met één van de coördinatoren van Uniek Sporten via regioarnhem@unieksporten.nl. Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht handicap op beperking!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: