Direct door naar content
De droomauto als je in een rolstoel zit afbeelding nieuwsbericht

De droomauto als je in een rolstoel zit

04 november 2019

Cambry maakt al jarenlang gebruik van een rolstoel. Om met de stoel te bewegen, gebruikt ze haar armen en core. Op zich geen enkel probleem, maar soms toch best ook lastig. Vooral als je bij het tankstation terecht komt om de benzine van je auto bij te vullen. Sinds kort hebben Cambry en haar vriend Zack daar echter geen last meer van. Met de Tesla X hoeven ze niet meer te tanken en bovendien kan ze ondanks haar beperking gewoon autorijden. 

"Er zijn veel auto's die goed te gebruiken zijn als je een beperking hebt, maar voor de meeste auto's heb je benzine nodig om te kunnen rijden. Als je in een rolstoel zit, is tanken best een 'big deal', vertelt Cambry. 

Inpluggen
Nu ze in een elektrische auto rondrijdt, heeft ze geen last meer van dat probleem. Ze kan de auto gewoon 'inpluggen' en zodoende wordt hij weer volledig opgeladen om weer te kunnen rijden. "Als je moet tanken, moet je twee keer de auto in en uit. Het lijkt bijna alsof je aan het sporten bent, terwijl je alleen even wilt tanken."

Instappen makkelijker
Met de automatische deuren van de Tesla wordt het in- en uitstappen bovendien al iets makkelijker gemaakt. Cambry gebruikt haar armen en heupen om in de auto te komen. Haar vriend Zack helpt haar vervolgens om de rolstoel op de achterbank kwijt te kunnen. Vervolgens kan Cambry wegrijden. Schakelen en remmen doet ze overigens niet met haar benen, maar met haar armen.

In de video zie je hoe ze precies rijdt in haar nieuwe, favoriete auto:
 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: