Direct door naar content
Twee dagen lang genieten van boccia afbeelding nieuwsbericht

Twee dagen lang genieten van boccia

16 november 2019

Eind augustus werd er nog een historische zilveren EK-medaille veroverd door Daniel Perez (nog nooit werd er een medaille in deze kleur veroverd), dit weekend is het alweer tijd voor het Nederlands kampioenschap boccia. Op 16 en 17 november kun je volop genieten van mooie boccia-wedstrijden in Hilversum.

Boccia lijkt op jeu-de-boules en wordt veel gespeeld door mensen met cerebrale parese, spierziekten, een dwarslaesie of andere motorische beperkingen. Het spel kan per handicap aangepast worden. Je kunt namelijk zelf ontdekken wat voor jou de beste manier is om de bal te werpen of te gooien: bovenhands, onderhands, met je voeten of met behulp van een goot of ander hulpstuk. De sport is dus ook goed te doen als je minder kracht hebt om de bal ver weg te gooien. 

Tweedaags evenement
Gehandicaptensport Nederland organiseert in samenwerking met MBO college Hilversum en Optisport Dudok Arena de Open Nederlandse Kampioenschappen boccia 2019. Het ONK is voor sporters uit binnen- en buitenland en er zal worden gestreden om de titel Nederlands Kampioen in de Paralympische klassen BC1, BC2, BC3, BC4, BC5 en de Open klasse. Na de positieve feedback van vorig jaar is er dit jaar gekozen voor een tweedaags evenement, waardoor er een bredere groep sporters van deelnemen. 

Enthousiasme en spanning
Vorig jaar mochten Patrick van Klink (Open klasse), Chantal van Engelen (BC4/BC5), Thomas Mirck (BC3), Judith Bulthuis (BC2) en Barend Drost (BC1) zich Nederlands kampioen noemen na een dag vol enthousiasme, spanning, blijdschap en hier en daar natuurlijk ook wat teleurstelling in de Heuvellandhal in Groesbeek. Wie worden de winnaars van dit jaar? Je kan het zelf gaan zien in Hilversum. Meer info over het ONK en de sport vind je op boccia.nl

Wil je meer weten over Boccia? Bekijk hier de video van TEAMNL over Boccia: 

Wil je weten waar je bij jou in de buurt boccia kunt uitproberen? Kijk dan in de Sportzoeker van Uniek Sporten!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: