Direct door naar content
Rosalie is fanatiek voetballer en supporter afbeelding nieuwsbericht

Rosalie is fanatiek voetballer en supporter

17 november 2019

Voor haar lievelingssport reist Rosalie Breyer (21) regelmatig het hele land door. Om zelf te voetballen in de G-competitie of juist om haar broertje aan te moedigen langs de lijn. Daarnaast is ze ook nog een fanatiek supporter van Ajax en is ze regelmatig te vinden bij de F-side. Rosalie heeft het er maar druk mee. 

Via school kwam Rosalie bij NVC in Naarden terecht en sindsdien is ze er nooit meer weggegaan. "We trainen met een jongens- en meidenteam op dinsdagavond en  op zaterdag spelen wij wedstrijden in de G-competitie. Hiervoor reizen wij (met onze ouders) door het hele land", vertelt Rosalie. 

Langs de lijn
Op zaterdagen gaat ze bovendien vaak bij haar 17-jarige broertje kijken, die in de A1 van NVC voetbalt. "Daar sta ik langs de lijn en geef aanwijzingen aan het team. Dat vindt mijn broertje niet altijd leuk, maar vaak heb ik nog gelijk ook, haha." 

Minder zicht
Rosalie werd geboren met zuurstoftekort en heeft daardoor een hersenbeschadiging opgelopen. "Ik zie daardoor maar veertig procent. Ze moeten mij dus niet op doel zetten! Mijn linkerarm doet het daarnaast ook niet zo goed," vertelt ze lachend. 

"Ik zie maar veertig procent. Ze moeten mij dus niet op doel zetten!"

Rosalie Breyer

Ondanks haar handicap heeft ze enorm veel plezier in haar sport. "Ik wil nog heel graag lang blijven voetballen met mijn team. We spelen al heel lang samen en ik hoop dat we in de competitie ook goed gaan eindigen." 

Ajax-fan
Naast het zelf actief voetballen volgt Rosalie ook de verrichtingen van Ajax op de voet. "Ik volg alles via internet, de televisie of in het stadion. Als ik kan dan ga ik graag naar de Johan Cruyff Arena. Mijn vader en ik zijn al een paar keer bij de F-side geweest en dat is voor mij de allergrootste belevenis. Daar kan ik net zo hard schreeuwen en aanmoedigen als ik wil, daar kijkt niemand namelijk van op," besluit Rosalie. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: