Direct door naar content
Voetballen met een amputatie? Dat kan! afbeelding nieuwsbericht

Voetballen met een amputatie? Dat kan!

05 november 2019

Wil jij voetballen ondanks een amputatie? Dat kan!

PSV Amputatievoetbal

Vanaf 2019 werken PSV en de PSV Foundation samen met de Stichting Amputatie Voetbalteam Nederland. Het (nationaal) team van deze stichting is omarmd door PSV en de PSV Foundation. Dit team traint elke woensdagavond onder de deskundige begeleiding van sportcoaches van de PSV Foundation. Als gemeente Meierijstad en PSV Foundation werken we samen om nog meer inwoners van Meierijstad in beweging te krijgen. Dit initiatief dragen we dan ook een warm hart toe. We willen deze trainingen graag onder de aandacht brengen bij inwoners van Meierijstad met een amputatie.

De sport 

Een wedstrijd amputatievoetbal duurt twee keer 25 minuten en wordt gespeeld tussen twee teams van zeven spelers (inclusief keeper). Een veldspeler mist (een deel van) een been en beweegt zich voort op krukken. Een keeper mist (een deel van) een arm en blijft in zijn doelgebied. Om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen zijn de spelers alleen geoorloofd hun goedwerkende ledenmaten te gebruiken. Krukken mogen daarom alleen gebruikt worden om voort te bewegen.

Je kunt je hier aanmelden om mee te trainen met PSV Amputatievoetbal. Meedoen is gratis en voor alle leeftijden.

Wil je eerst wat meer informatie hebben? Neem dan contact op Harm Oppers (sportcoach PSV Foundation), via  h.oppers@psv.nl of Karen Vermeer-Wouters (sportcoach Meierijstad), via kvermeer@meierijstad.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: