Direct door naar content
Sporter aan het woord! ‘Ik voel mij gezien bij Vitality Sports.’ afbeelding nieuwsbericht

Sporter aan het woord! ‘Ik voel mij gezien bij Vitality Sports.’

06 november 2019

Wilma (30) en haar medebewoners wilden vanuit De Wilgenhof graag sporten, maar zij wisten niet goed waar zij terecht konden. Uiteindelijk zijn zij vorig jaar bij Vitality Sports in Duiven terecht gekomen.

Wilma is een echte creatieveling en haar creativiteit kan ze volledig kwijt bij de dagbesteding. “Ik heb het daar ontzettend naar mijn zin en ik doe van alles. Ik weef slingers, maak keramiek en doe aan borduren.” Daarnaast sport ze samen met haar medebewoners bij Vitality Sports. Ze vindt het geweldig dat de trainers openstaan voor mensen met een beperking. Ze mogen hun vragen altijd stellen en aangeven wat hun wensen zijn. “Het is echt hartstikke leuk, vooral omdat we het samen doen. Wil je een keer wat minder doen? Dan is dat ook prima,” vertelt Wilma stralend. Bij de trainers en de begeleiding heeft Wilma een veilig gevoel, omdat ze kijken naar haar wensen en mogelijkheden. “Ik voel mij gezien en we worden ‘normaal’ behandeld. Als sporters die sporten op hun eigen niveau.”

Tijdens de trainingen in de overzichtelijke en ruim opgezette hal doen ze verschillende oefeningen zoals kracht, cardio en boksen. “‘We doen verschillende activiteiten, maar hardlopen en wandelen op de loopband vind ik het leukste!” Wilma heeft, net als iedereen, niet altijd zin om te gaan. “Als ik dan toch geweest ben dan krijg ik een trots gevoel en het geeft mij zelfvertrouwen. Ik heb hier geleerd om echt vol te houden!” Voor de toekomst wil zij graag iedereen uitnodigen om ook te komen sporten, zeker  als je twijfelt. “Kom een keer langs en maak een praatje met ons, want als je een klik met elkaar hebt dan ga je sneller en makkelijker sporten. Dus ik nodig jullie graag uit te komen kennismaken. Wij staan er voor open!”

De groep sport iedere woensdag van 17.00 - 18.00 uur bij Vitality Sports (Het Holland 35, 6921 GX Duiven). Ben je nieuwsgierig? Neem dan vrijblijvend contact op met Vitality Sports om kennis te maken.

Sportgroep voor jongeren
Er is ook een sportgroep gestart voor jongeren van 12-16 jaar met een (lichte) beperking bij Vitality Sports. Van 16.00 - 17.00 uur, onder begeleiding van ervaring trainers en in een ontspannen sfeer. Interesse? Neem dan contact op.

Meer verhalen over Vitality Sports:
Bij Vitality Sports ben je jezelf, niet je beperking!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: