Direct door naar content
Duivense sportverkiezing professioneler afbeelding nieuwsbericht

Duivense sportverkiezing professioneler

10 november 2019

De Duivense sportverkiezing, die 31 januari volgend jaar voor de derde keer wordt gehouden, krijgt een professionelere opzet. Het bestuur heeft een stichting in het leven geroepen zodat meer donateurs en sponsors kunnen worden gevonden. De extra financiële steun moet ertoe leiden dat het evenement beter en groter wordt dan de voorgaande edities.

De eerste sponsors hebben zich al gemeld. De Duivense fotograaf Jacques Kok sponsort voor 250 euro de categorie beste sportfoto en Fysiospecialisten Duiven ondersteunt voor datzelfde bedrag de categorie aangepast sporten. Ook hebben zich inmiddels tien bedrijven gemeld die de verkiezing met elk 50 euro sponsoren.

Er zijn vier prijzen: sporter of sportteam, aangepast sporter of sportteam, de meest bijzondere sportprestatie en de mooiste sportfoto. Een achtkoppige jury beslist wie met de prijzen naar huis gaan. Daarvoor moeten inwoners en verenigingen van de gemeente Duiven wel plaatselijke sporthelden voordragen. De nominatie voor alle categorieën is opengesteld van 15 oktober tot en met 14 januari. Sportfoto’s kunnen via een link op de website duivensesportverkiezing.nl worden ingezonden en nominaties voor sporters kunnen worden ge-e-maild naar info@duivensesportverkiezing.nl.

Erkenning voor de sporter
Voor voorzitter Mathieu Maanders van de Duivense sportverkiezing is de stichtingsvorm een noodzakelijke stap om het jaarlijkse evenement te professionaliseren. “We willen de reikwijdte van de Duivense sport vergroten, zonder afhankelijk te zijn van een gemeentelijke of provinciale subsidie. Hoe meer geld we werven via bedrijven en inwoners, hoe meer erkenning we onze lokale sporters kunnen geven.”

De sportverkiezing wordt, anders dan de voorgaande twee uitgaven, niet gehouden in het Van der Valkhotel langs de A12 maar bij Zalencentrum Berentsen in Loo. Maanders: “We willen rouleren, omdat we er voor de sporters van alle drie de dorpen zijn. Er kunnen maximaal 500 man bij Berentsen in de zaal, maar laten we wel wezen: begin dit jaar waren er 250 bij Van der Valk en dat was al een prachtig aantal. Ik hoop dat we straks net zoveel bezoekers trekken als toen.”

Wat de nominaties betreft is hij ambitieuzer. “Bij de eerste editie waren 45 sporters voorgedragen en bij de tweede 65. Het zou mooi zijn als we die 65 nominaties overtreffen.”

Gastsprekers
Voor de sportverkiezing zijn gastsprekers uitgenodigd. Een van hen is Otwin van Dijk, burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek en ex-PvdA-Tweede Kamerlid maar bovenal oud-inwoner van Duiven. Hij praat over de inclusieve samenleving waarin niemand wordt uitgesloten en waar aangepast sporten deel van uitmaakt. De muziek verzorgt Music 4U, de band van de Duivense zangeres Bianca de Dreu.

De Duivense sportverkiezing begint om 19.00 uur, de entree is gratis. Zaal Berentsen is gevestigd aan Loostraat 51 in Loo.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: