Direct door naar content
Jasper is vanavond ING Oranjevriendje! afbeelding nieuwsbericht

Jasper is vanavond ING Oranjevriendje!

11 november 2019

Vanavond spelen de OranjeLeeuwinnen in het Gelredome in Arnhem een interland tegen Slovenië. Voor Jasper de Heus wordt dit een speciale avond, want als één van de 23 ING Oranjevriendjes mag hij voor de wedstrijd hand-in-hand met een speelster het veld oplopen. 

Jasper is helemaal weg van voetbal, vertelt zijn moeder Wilma. “Hij voetbal in het g-team bij VV Asperen in het g-voetbalteam. Hij gaat iedere week op woensdag graag naar de training. Af en toe hebben ze ook een wedstrijd. Dus dat is helemaal super. Hij scoort nog niet. Hij is af en toe nog wat voorzichtig op het veld.” 

G-team
Via de hoofdleidster van het G-team hoorde Wilma dat gezocht werd naar jongens en meisjes met een beperking die tijdens de interland Nederland-Slovenië aan de hand van een speelster het veld op willen lopen. “Jasper was als een van de weinige in het team nog 11 jaar oud, dus hij mocht nog. De trainer heeft Jasper toen opgegeven.” 

Superblij
En toen kwam de officiële uitnodiging: Jasper is van de gelukkigen die vanavond als ING OranjeVriendje het veld op mag. Hij was natuurlijk superblij met die uitnodiging. “Jasper was zelf nog niet thuis toen ik belde, maar toen ik hem ophaalde van school kon ik het gelijk vertellen. Hij stond echt te stuiteren van dat nieuws. Hij vertelde gelijk aan al zijn leraren: ‘ik ga naar het Nederlands elftal!’ Hij was echt helemaal hoteldebotel”, zegt zijn moeder. 

Unieke kans
Jasper kan dus niet wachten om het veld op te lopen vanavond. Voor het zover is verzamelen ze al in de middag in het stadion om de line-up ook een keer te oefenen. “Hij is nu nog niet zenuwachtig maar ik denk dat als het moment daar is dat hij wel zenuwachtig kan zijn.  Het is een unieke kans dat maak je daarna nooit meer mee natuurlijk. Hij gaat het helemaal geweldig vinden denk ik!” 

Wil je weten hoe Jasper en de andere ING Oranjevriendjes het doen? Kijk vanavond naar de wedstrijd en je zal hem zien stralen! 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: