Direct door naar content
Hond Ecko kan weer lopen dankzij rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Hond Ecko kan weer lopen dankzij rolstoel

30 november 2019

Er bestaan niet alleen rolstoelen voor mensen, ook voor honden zijn er rolstoelen. Voor Patricia en haar elfjarige hond Ecko is dat de ultieme uitkomst. “Nu kunnen we net één kilometer lopen, maar Ecko wil heel graag verder lopen”. 

Ecko’s pootje moest geamputeerd worden nadat een plaatje, dat tijdens een heupoperatie was geplaatst, brak. “De eerste keer dat ik hoorde van de amputatie was ik helemaal over mijn toeren”, vertelt Patricia aan Hart van Nederland. “Ze hadden al eerder aangegeven dat het pootje waarschijnlijk geamputeerd moest worden, maar het leek net weer beter te gaan.”

Trouwe drievoeter
“Op dat moment heb je geen keuze, dus je doet het gewoon”, verklaart Patricia. “De eerste week toen hij weer thuis was, had hij veel pijn en moeite met lopen. Dat doet pijn om te zien. Ecko is mijn trouwe vier… of eigenlijk drievoeter nu.” Na de amputatie wilde Patricia zoveel mogelijk ervaringen lezen. Zo kwam ze ook terecht bij Stichting Nala. Via de stichting krijgt Patricia nu een rolstoel voor haar geliefde Ecko. 

Sneller vrijheid terug
“Ik kende de stichting nog niet”, vertelt Patricia. “Met alle operaties die hij heeft moeten ondergaan ben ik ondanks de verzekering wel 25 duizend euro kwijt. Als ik zelf een rolstoel voor hem had moeten kopen, was dat financieel pas volgend jaar mogelijk geweest. Nu krijgt Ecko eind deze maand, begin volgende maand al zijn rolstoel. Dan heeft hij veel sneller zijn vrijheid weer.”

Ultieme uitkomst
Vroeger liep Patricia acht kilometer per dag met haar hond. “Nu kunnen we net één kilometer lopen, dat is wel een verandering voor hem. Hij wil heel graag verder lopen, maar uiteindelijk wordt hij te moe en zak hij door zijn poten.” De hondenrolstoel van Stichting Nala is dus een ultieme uitkomst. Patrick Kramer uit Purmerend richtte de stichting op. Hij zag steeds meer mensen die voor hun huisdieren protheses zochten, maar het financieel niet voor elkaar kregen om ze aan te schaffen. Op de website van de stichting kunnen mensen geld doneren zodat huisdieren zoals Ecko een passende prothese aangemeten kunnen krijgen. 

Bron: Hart van Nederland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: