Direct door naar content
K3 zingt voor dove en slechthorende kinderen afbeelding nieuwsbericht

K3 zingt voor dove en slechthorende kinderen

21 november 2019

Omdat iedereen de twintigste verjaardag van K3 moet kunnen meevieren hebben de zangeressen onlangs een speciaal concert georganiseerd. In het kader van hun jubileumtournee hebben ze een show gehouden waar ook dove en slechthorende kinderen bij kunnen zijn. 

Deze speciale show vond plaats in de Brabanthallen in Den Bosch en werd mede mogelijk gemaakt door Studio100, Huawei en de app StorySign. Die laatstgenoemde app is er eentje die ook dove kinderen helpt bij het (leren) lezen.

Gebarentolk
Een gebarentolk deed tijdens de hele show mee en zo konden de kinderen optimaal genieten van hun favoriete K3-hits. Voor zangeressen Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe de Pillecyn is zingen voor dove kinderen overigens helemaal niet nieuw. Nee, dat hebben ze zelfs al vaker gedaan! Bij verschillende optredens in theaters en in Plopsaland hebben ze al dove en slechthorende kinderen in de zaal gehad. 

Hier zie je de gebarentolk in actie:

K3-taal
"Voor ons verandert er niets. Wij brengen de shows zoals anders. De gebarentolken zorgen voor de vertaling. We hebben al wel gehoord dat het niet altijd even makkelijk is om de typische K3-taal om te zetten naar gebaren. Meestal nemen ze dan een element van de choreo over," vertelt Hanne. 

Naast de jubileumshows is K3 alweer druk in de weer met een nieuwe CD en ook in het voorjaar gaan ze weer volop op tournee. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: