Direct door naar content
Eerste ervaring Bocce toernooi. afbeelding nieuwsbericht

Eerste ervaring Bocce toernooi.

14 november 2019

Vanmorgen met Tom afgereisd naar het topsportcentrum in Almere voor de "Special Olympics regionale spelen".
Wij deden als team mee aan het spel bocce.
Na de officiële opening en het ontsteken van de vlam, werd het tijd voor het bepalen van de poule sterkte, wat wij overigens als beste deden daarna traden wij aan voor onze eerste echte officiële wedstrijd.
Na een wat nerveus en onwennige start viel de eerste spanning van ons af, en wisten we deze winnend af te sluiten.
De tweede wedstrijd ging een stuk beter. Na 2 beurten stonden we al met 8-0 voor, en werd uiteindelijk 13-3. Dit zou voor ons de eerste plaats betekenen in de poule en dus goud voor ons. Maar met de prijsuitreiking werden we als nr.2 naar het ere schavot geroepen. Op het podium snapten de nrs.1 het ook niet helemaal, ze hadden immers van ons verloren. Een official merkte het ook op, en heeft het direct uitgezocht, en het bleek inderdaad een foutje. Dit is met de organisatie en de eigenlijke nrs.2 netjes opgelost. Medailles uitgewisseld en samen op het podium op de foto.


We zijn in Apeldoorn en omgeving bezig om Bocce een vaste plek in het sport aanbod te geven, mocht je het ook een keer willen proberen of wellicht als vrijwilliger helpen, stuur dan een mail aan: apeldoorn@unieksporten.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: