Direct door naar content
‘10-jarige Giano is inspiratie voor velen’ afbeelding nieuwsbericht

‘10-jarige Giano is inspiratie voor velen’

18 november 2019

Ook als je een of meerdere amputaties hebt kan jouw voetbaldroom nog steeds uitkomen. Kijk maar naar Giano. Een half jaar na de amputatie van zijn linkerbeen werd hij uitgenodigd om bij een training van het PSV amputatieteam te komen kijken. Nu is hij een gewaardeerd teamlid van de Eindhovenaren. 

De tienjarige Giano liep bij zijn geboorte hersenbeschadiging op. De eerste dagen vocht hij voor zijn leven. Door de hersenbeschadiging, zuurstoftekort en het vele littekenweefsel mist hij een derde van zijn hersenen. Al op jonge leeftijd moest zijn voet geamputeerd worden omdat zijn lichaam weefsel begon af te stoten. Toen hij vier jaar oud was bleek hij ook nog epilepsie te hebben. Door de vele ziekenhuisbezoeken had Giano nooit tijd, ruimte en energie om te sporten of ‘normale dingen’ te doen die andere kinderen van zijn leeftijd wel konden. 

Een ander kind
Bij een bezoek aan de training van het PSV amputatieteam ging er een wereld voor Giano open. Met behulp van zijn teamgenoten en de trainer pakte hij zijn nieuwe krukken en ging hij vol enthousiasme aan de slag. Sindsdien mist hij geen enkele training. Dankzij het amputatieteam van PSV is Giano een ander kind geworden. De fysieke en mentale ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt is immens. Giano voelt zich gelukkiger, hij is sterker en hij voelt zich trots in zijn team. Hij heeft eindelijk het gevoel dat hij ergens bij hoort en dat hij niet meer de enige is met een amputatie. 

Genieten 
De toekomst voor Giano is onduidelijk en Giano en zijn ouders genieten van elk moment dat hem gegeven is. Een van de plekken waar de kleine Giano het allermeeste geniet is op het voetbalveld met zijn eigen voetbalteam. Giano is een prachtig voorbeeld en een inspiratie voor velen. Hij heeft de grootste groei doorgemaakt binnen dit team op zowel fysiek als mentaal vlak. Voor Giano en zijn familie heeft de komst van het PSV amputatieteam een groot verschil gemaakt in wie is hij en wie hij kan worden.

Balletje trappen met Malen
PSV-spits Donyell Malen bracht een bezoekje aan de sterspeler van het PSV amputatieteam en probeert zelf ook met krukken een balletje te trappen. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: