Direct door naar content
Demonstratie waterbasketbal (proefles in Hilversum op 11 december)  afbeelding nieuwsbericht

Demonstratie waterbasketbal (proefles in Hilversum op 11 december)

21 november 2019

Op woensdagavond 11 december organiseert zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwgein een demonstratie waterbasketbal in zwembad Merem te Hilversum. Tijdens de demonstratie waterbasketbal is iedereen van harte welkom om mee te doen! Heb je een lichamelijke of licht verstandelijke beperking en ben je benieuwd of waterbasketbal een sport voor jou is? Kom dan op woensdag 11 december 2019 van 19.00 tot 20.00 uur naar zwembad Merem en doe mee met de demonstratie

Aquarijn ontving tijdens de Iedereen kan Sporten dag in de Nationale Sportweek, op 26 september jongstleden, een cheque ter waarde van 5000 euro. Voor Aquarijn betekent dit dat zij met dit geldbedrag nu de sport waterbasketbal voor sporters met een beperking kunnen gaan opstarten.  Aquarijn zou graag een speciale afdeling in het leven roepen voor sporters met een beperking. Zij vinden dat iedereen bij hen terecht moet kunnen om te sporten. In de regio rondom Nieuwegein wordt deze sport nog niet aangeboden en beoefend.

Wat is waterbasketbal?
Waterbasketbal is een combinatie van waterpolo, korfbal en basketbal, maar het heeft zijn eigen karakter. Er wordt gebruik gemaakt van twee drijvende waterbaskets in een verkleind zwembad. Het team van 5 personen moeten met de bal moeten proberen te scoren in de waterbasket van de tegenstander.
 

Uniek Sporten en Nederlandse Loterij waren dit jaar weer partner van de Nationale Sportweek. Tijdens de Iedereen kan Sportendag in Nieuwegein, waarbij 175 sporters met een beperking de kans kregen om verschillende sporten uit te proberen, hebben zij twee verenigingen in het zonnetje gezet. Zwemvereniging Aquarijn en Wielervereniging Het Stadion ontvingen beiden een cheque van Jetze Plat. De meervoudig wereldkampioen is ambassadeur van Uniek Sporten, Nederlandse Loterij en de Nationale Sportweek

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: